Esapekka Lappi kertasi dramaattisia hetkiä – ”Hyvä, että ollaan hengissä”

Esapekka Lappi koki uransa säikäyttävimmän ulosajon Suomen MM-rallissa perjantaina.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lapin taival päättyi jo aamupäivällä Halttulan erikoiskokeelle. Suomalaiskuljettaja ajoi mutkan leveäksi, minkä jälkeen Hyundai törmäsi vauhdilla koivuun.

Lappi ja kartanlukija Janne Ferm saapuivat iltapäivällä Jyväskylän Paviljongin huoltoalueelle, missä he kävivät lääkärintarkastuksessa. Lappi selvisi ulosajosta turvonneella nilkalla, mutta Ferm meni sairaalaan kuvattavaksi tärskyssä kipeytyneen kyljen takia.

Lapin mukaan hänellä oli liian optimistinen nuotti paikkaan, minkä vuoksi hän ajoi liian kovaa mutkaan.

– Jos jostain haluaa olla ylpeä, niin ajoin ainakin nuotin mukaan mutkaan. Ei ollut minkäänlaisia mahiksia selviytyä siitä.

Lapilla oli kovat odotukset kotikilpailustaan, mutta ulosajon jälkeen pieksämäkeläisellä ei ollut päällimmäisenä mielessä pettymys. Tilanteessa olisi voinut käydä pahemminkin.

Lappi arvioi, että Hyundaissa oli vauhtia noin 140 kilometriä tunnissa ulosajohetkellä.

– Se säikäytti eniten, kun näin, että se menee suoraan puihin ja minun kylki edellä. Luojan lykky, että se osui keulaan, eikä minun pään kohdalle. Siinä kerkesi käydä vaikka mitä mielessä.

– Liikkeen pysähdyttyä näin, että Janne heilui ja minäkin olin hengissä. Sanoinkin saman tien Jannelle, että ”hyvä, että ollaan hengissä”. Tänä vuonna on käynyt kaikenlaista monessakin rallissa. Pettymys on sitten kuitenkin aika pieni asia tässä, Lappi totesi.

Lappi arveli, ettei hän pysty jatkamaan kilpailua lauantaina. Asiaan saadaan varmuus myöhemmin, kunhan auto saadaan tuotua huoltoon.

Mutta sitä ennen Lappi jättää tapahtumat ainakin hetkeksi pois mielestään.

– Perhe odottaa hotellin alakerrassa. Sinne kun menee lasten kanssa touhuamaan, niin unohtuu kaikki rallit ja murheet, kun konttailee leikkipaikalla.

Katso alta kooste perjantaiaamupäivän tapahtumista Suomen MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat