Teemu Sunisella iskun paikka Suomen MM-rallissa – mitä sanoo tallijohto?

Perjantai oli suomalaisittain synkkä päivä Jyväskylän MM-rallissa, mutta Teemu Sunisella on vielä saumat nousta palkintokorokkeelle kotiyleisön edessä.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensin pelistä putosi Hyundain Esapekka Lappi, joka täräytti päin koivua aamupäivällä Halttulan erikoiskokeella. Iltapäivällä Kalle Rovanperältä jäi kisa kesken kärkisijalta, kun hän kaatoi autonsa Myhinpäässä.

Vasta toista kertaa Hyundain Rally1-autolla MM-tasolla kilpaileva Suninen on perjantain jälkeen kiinni nelossijassa. Eroa kärjessä ajavaan Elfyn Evansiin on vajaat puoli minuuttia, mutta Suninen on iskuetäisyydellä kolmantena olevasta Takamoto Katsutasta.

– ”Taka” olisi reilun kymmenen sekunnin päässä. Sinänsä se on ajettavissa kiinni, mutta se vaatii riskitason nostoa. Nämä ovat hyviä hetkiä, kun pääsemme kilpailemaan, Suninen makusteli Rallit.fille.

Suninen on lähtökohtaisesti Hyundain kolmoskuski, mutta nyt tilanne on hieman toisenlainen Lapin keskeytettyä kisan. Nyt kysymys kuuluukin, antaako Hyundain johto Suniselle luvan nostaa riskitasoa. Nousemalla Katsutan edelle Suninen söisi pisteitä Toyotalta valmistajien MM-taistossa.

Suninen arveli, että talli voisi näyttää hänelle vihreää valoa.

– Olisi hienoa päästä podiumin tynkään. Täytyy varmaan keskustella, millä taktiikalla lähdemme huomiseen ja mikä on tavoitteemme, Suninen pohti.

Suninen oli kaikkiaan tyytyväinen perjantain esitykseensä. Jokelalainen jatkoi samaa varmaa suorittamista, jota hän teki pari viikkoa sitten Viron osakilpailussa.

– Päivä oli haastava, sillä pito vaihteli ja ylläreitä oli paljon. Iltapäivällä koetimme vähän tyrkätä ja pystyimmekin ajamaan kohtuullisen kilpailukykyisiä aikoja.

Suomen MM-ralli jatkuu lauantaina, jolloin ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta.

Katso alta kooste lauantai-iltapäivän tapahtumista Suomen MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat