Quantcast

Kalle Rovanperälle hieno kunnianosoitus

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tallin suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä on saanut tunnustuksen Urheilutoimittajain Liitolta. 

Rovanperä on valittu Urheilutoimittajain Liiton toimesta vuoden 2021 autourheilijaksi. Liitto on valinnut lajien parhaita urheilijoita jo vuodesta 1946 lähtien. Tänä vuonna lajinsa paras nimettiin 77 eri lajissa.

Viime vuonna Urheilutoimittajain Liitto valitsi vuoden autourheilijaksi F1-tähti Valtteri Bottaksen. Vuonna 2019 Bottas sai niin ikään tämän kunniamaininnan.

Urheilijatoimittajain Liitto valitsee vuosittain myös vuoden urheilijan. Rallitähdistä tuon kunnian on pokannut historian saatossa vain Juha Kankkunen vuonna 1993. Vuoden 2021 vuoden urheilija paljastetaan Urheilugaalassa tämän viikon torstaina.

Rovanperä saavutti viime kaudella uransa ensimmäiset MM-rallivoitot, kun hän ajoi ykköseksi sekä Virossa että Kreikassa. Palkintosijan Rovanperä saavutti myös Rovaniemen MM-rallissa ja Belgian MM-osakilpailussa. MM-sarjan loppupisteissä jyväskyläläinen oli neljäs.

Myös AKK valitsee vuosittain vuoden autourheilijan. Vuonna 2021 palkinnon sai muun muassa rallicrossista tuttu Joni-Pekka Rajala.

Katso alapuolelta Kalle Rovanperän haastattelu voitokkaan Kreikan MM-rallin jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,387464″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat