Quantcast

WRC-tiimeillä viimeinen rypistys kohti hybridiaikakautta – Kalle Rovanperä aloitti Toyotan testit

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan hybridiaikakausi alkaa ensi viikolla, kun legendaarinen Monte Carlon MM-ralli kaasutellaan Meri-Alpeilla 20. – 23. tammikuuta. 

Tällä viikolla kaikki kolme WRC-tiimiä tekevät viimeisen rypistyksen kohti kauden avaavaa Monte Carlon rallia. Uudet Rally1-autot on kehitetty kovassa kiireessä, mutta talleilla on vielä yksi testipäivä per kuljettaja aikaa saada viimeisetkin säädöt osumaan mahdollisimman hyvin kohdilleen.

Toyota ja Hyundai saapuivat Ranskaan testaamaan sunnuntaina. Maanantaina Toyotalla ajovuorossa oli suomalaistähti Kalle Rovanperä. Jyväskyläläisen jälkeen oman vuoronsa saavat Elfyn Evans, Sebastien Ogier sekä Takamoto Katsuta.

Rovanperä haki tuntumaa Rally1-Yarikseen varsin liukkaissa olosuhteissa. Katso video suomalaisen testeistä alapuolelta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Hyundain tiimissä testivuoron maanantaina otti virolainen Ott Tänak. Seuraavina päivinä uutta i20 N Rally1 -kilpuria testaavat vuorollaan Thierry Neuville ja Oliver Solberg.

M-Sport Ford aloittaa Dirtfishin tietojen mukaan testirupeamansa tiistaina, jolloin Puma Rally1 -auton ratissa on Adrien Fourmaux. Seuraavina päivinä Pumaa testaavat Craig Breen ja Gus Greensmith. Lajilegenda Sebastien Loeb ajaa omat testinsä sunnuntaina 16. tammikuuta, sillä mies on mukana parhaillaan käynnissä olevassa Dakar-rallissa, joka päättyy Saudi-Arabiassa perjantaina.

Monte Carlon MM-rallin nuotitus käynnistyy ensi viikon maanantaina. Sitä ennen kuljettajat piipahtavat vielä Itävallan Salzburgissa, jossa järjestetään uusien Rally1-autojen lanseeraustilaisuus lauantaina.

– Tässä sitä nyt ollaan. Yksi testi enää ja sitten olemme tositoimissa. Jos olen rehellinen, en malta odottaa rallia. Olen ollut valmis tähän hetkeen jo pitkään ja nyt se on vihdoin käsillä. Tiimi on tehnyt upeaa työtä ja rakentanut mahtavan auton, ensimmäiseen täyteen kauteensa valmistautuva Breen sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Uskon, että kaikki tiimit ovat iloisia, että pääsemme vihdoin aloittamaan. Viimeiset kuusi kuukautta ovat olleet täynnä kovaa työtä, eikä se ole loppumassa ihan hetkeen. Odotan silti lauantain lanseerausta innolla. On hienoa, että pääsemme aloittamaan kauden virallisesti, M-Sportin tallipomo Richard Millener säestää.

Katso alapuolelta kauden 2021 Monte Carlon MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat