Kalle Rovanperällä pitää kiirettä – tuliko isolle huhulle vahvistus?

Viron MM-rallin testit jatkuivat keskiviikkona kahdella eri paikkakunnalla, kun sekä M-Sport Ford että Toyota testasivat autojaan.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Keskiviikkona Toyotan WRC-talli aloitti testinsä Virossa. MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä oli ensimmäisenä testivastuussa Etelä-Virossa lähellä Latvian rajaa. Japanilaisvalmistajan muut Virossa ajavat kuljettajat Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta hakevat säätöjä torstaina ja perjantaina.

Rovanperällä pitää kiirettä, sillä testeistä mies suuntaa piakkoin Power Parkkiin Härmään, jossa kisastaan viikonloppuna driftingin EM-sarjan Drift Mastersin osakilpailu.

Suomalaistähden testirupeamasta ei ainakaan toistaiseksi ole levinnyt videomateriaalia. Postimees-lehti kuitenkin kertoi testitapahtumasta muutaman kuvan kera verkkosivuillaan.

Sen sijaan isompi uutinen Rovanperään taisi saada vahvistuksensa myöhään keskiviikkoiltana. Tamperelaisen HYAcenter-rallin järjestäjä nimittäin julkaisi Twitterissä postauksen, jonka perusteella voisi päätellä, että Rovanperä ajaa testirallin vain viikko ennen elokuun alussa ajettavaa Suomen MM-osakilpailua.

– HYAcenter-rallin päivä on lauantai 27. heinäkuuta. Vinkki: kannattaa laittaa kalenteriin, kisajärjestäjä twiittasi aurinkolasihymiöllä ja Rovanperän ajokuvalla varustettuna.

https://twitter.com/HYAcenterRally/status/1676671993188425729

Viime viikolla kotimainen media lainasi kilpaa rallisivusto Dirtfishin uutista, jonka mukaan sekä Rovanperä että Hyundain Esapekka Lappi olisivat menossa Tampereelle testiralliin. Lappi ehti jo itse kiistää asian, mutta lopullinen varmuus saadaan vasta sitten kun osallistujalista julkistetaan.

Lue myös: IL: Esapekka Lappi tyrmäsi kohu-uutisen, kommentoi myös Jari-Matti Latvalan yllätystä – ”Kyllä se hävettäisi”

Lue myös: Rallisivustolta iso uutinen Esapekka Lapista ja Kalle Rovanperästä – vahvistus kuitenkin puuttuu

Myös Tänak testeissä kotimaassaan

Isäntämaan rallitähti Ott Tänak haki keskiviikkona säätöjä Ford Puma Rally1 -autoonsa Etelä-Virossa. Tänakin kausi on ollut toistaiseksi vaikea, sillä Fordista puuttuu suorituskykyä kilpailijoihin verrattuna. Kotirallissaan Tänak on silti jälleen yksi ennakkosuosikeista.

Tänak ainakin valmistautuu 20. – 23. heinäkuuta ajettavaan kisaan huolellisesti. Virolaistähti nimittäin ajaa testipäivän lisäksi Louna-Eesti -rallin lauantaina. Luvassa on kolme kolmeen kertaa ajettavaa erikoiskoetta.

Virolaiskuskin lisäksi Etelä-Viron rallissa ajaa myös Hyundai-kuski Teemu Suninen, joka pääsee ensi kertaa kokeilemaan Rally1-autoa kisaolosuhteissa. Tänakille ja Suniselle on luvassa myös yksi ylimääräinen ”ilmainen” testipäivä, sillä 3 000 euron hintaan kuskit saavat perjantaina ajaa testipätkää kuuden tunnin ajan. Tästä ensimmäiset kolme tuntia ovat kohdistettu vain ykköskategorian kuljettajille.

Katso alapuolelta, kuinka Tänak komensi Puma Rally1 -autoaan Viitinan kylän lähellä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat