Kalle Rovanperä ylhäisessä yksinäisyydessään, suomalaiskuskin takana tasaista – katso rallin MM-sarjan pistetilanteet

Kalle Rovanperä tukevoitti entisestään paikkaansa rallin MM-sarjan kärkipaikalla sunnuntaina päättyneessä Safari-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä kamppaili Kenian klassikkokilpailun voitosta loppuun saakka, mutta joutui lopulta taipumaan tallikaverilleen Sebastien Ogierille 6,7 sekunnilla. Vaikka viime vuoden Safari-rallin voitto jäi suomalaiselta uusimatta, hän pystyi vetämään lisää etumatkaa lähimpiin uhkaajiinsa MM-pistetaulukossa.

MM-sarjassa kakkosena olevalle Thierry Neuvillelle jäi Keniasta käteen kahdeksas tila sekä viisi lisäpistettä Power Stage -erikoiskokeen voitosta. Rovanperällä oli ennen Safari-rallia 25 pisteen johto Neuvilleen, mutta nyt maailmanmestarin ero Hyundain belgialaistähteen on 37 pistettä.

Neuvillen takana on huomattavasti tasaisempaa. Pistetaulukossa sijoilla 2-5 olevat kuljettajat mahtuvat nimittäin vain viiden pisteen sisään.

Safari-rallissa kolmanneksi ajanut Elfyn Evans nousi samalle sijalle MM-sarjassa, mutta voiton napannut Sebastien Ogier ja Ford-kuljettaja Ott Tänak ovat vain pisteen walesilaista perässä.

Esapekka Lappi jatkaa MM-sarjassa kuudentena tasan 30 pisteen päässä kolmospaikasta. Lappi oli ensimmäisessä Safari-rallissaan mukana kärkikamppailussa, mutta hän joutui keskeyttämään lauantaina kardaaniakselin hajoamiseen.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä.

Lappi sai Keniasta lopulta yhden MM-pisteen, kun Hyundain suomalaispilotti ajoi viidenneksi kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan Virossa 20.-23. heinäkuuta.

Katso rallin MM-sarjan kalenteri täältä.

Katso alta kooste sunnuntaiaamun tapahtumista Kenian MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat