Kalle Rovanperä äimisteli Sebastien Ogierin touhua

Kalle Rovanperä nautti kilvanajosta tallikaveriaan Sebastien Ogieria vastaan sunnuntaina päättyneessä Kenian Safari-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ei päästänyt kahdeksan kertaa maailmanmestaruuden voittanutta Ogieria helpolla haastavassa sorakilpailussa. Rovanperä jäi ratkaisevat sekunnit ranskalaisesta perjantaina auratessaan tietä, mutta suomalaismestari haastoi maaliviivalle saakka tiimitoverinsa kisan voitosta.

Lue myös: Kalle Rovanperä keräsi komean pistepotin Safari-rallista – Toyotalle huikea neloisvoitto

Ogier otti lopulta voiton, ja Rovanperä sijoittui toiseksi 6,7 sekunnin marginaalilla.

– Vähän jäi tietenkin harmittamaan lopussa, mutta pääsimme lähelle siihen nähden, että aloitimme ensimmäisenä autona, Rovanperä sanoi.

– Annoimme hyvin painetta Sebille, ja hän otti riskejä koko ajan. Ajoimme omalla varmalla taktiikalla ja silti olimme näin lähellä. Se on ihan hyvä, jatkoi suomalaistähti, joka kasvatti MM-sarjan pistejohtoaan.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Ogier hämmästytti lausunnoillaan viikonlopun aikana – myös Rovanperän. Esimerkiksi lauantai-iltana Ogier tokaisi, että hän johtaisi kilpailua 40-45 sekunnilla, mikäli hänellä olisi yhtä hyvä tuuri kuin Rovanperällä.

– Oli mukavaa nähdä hänet hermostuneena. En tiedä, miksi hän oli koko ajan huolissaan meistä ja tekemisistämme, Rovanperä äimisteli.

Ogier otti huonon tuurinsa puheeksi viimeisen erikoiskokeenkin jälkeen.

– Vielä Power Stagellakin sain kiven tuulilasiin. Jouduin kohtaamaan useita ongelmia tänä viikonloppuna – tämä kisa olisi voinut sujua paljon mukavammin. Meillä oli hyvä vauhti, mutta paljon epäonnea, Ogier alleviivasi.

Ogier on voittanut tällä kaudella peräti kolme osakilpailua, mutta hän ei kamppaile tämän vuoden mestaruudesta. MM-pistetaulukossa neljätenä oleva ranskalainen ajaa vain valikoiduissa kisoissa loppukauden aikana.

Nyt Ogier jää kesälomalle ja seurannee sivusta ainakin Viron ja Suomen MM-rallit.

– Siinä kestänee tovi tai toinen, kun näette minut seuraavan kerran.

Viron MM-ralli on ohjelmassa 20.-23. heinäkuuta.

Katso rallin MM-sarjan kalenteri täältä.

Katso alta kooste Kenian Safari-rallin loppuhuipennuksesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat