Quantcast

Kalle Rovanperä villitsi yleisön huikeilla tempuillaan – kartturikin otti ilon irti

Kalle Rovanperä tarjosi rallifanien rahoille vastinetta viikonloppuna järjestetyssä Rallylegend-tapahtumassa San Marinossa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin tuore maailmanmestari Rovanperä osallistui tapahtumaan Toyotan tallipäällikön Jari-Matti Latvalan klassisella Toyota Celicalla. Rovanperä nautiskeli kilpurilla Stars-luokassa, jossa ei otettu aikoja.

Rovanperä on tunnettu siitä, että hän pystyy omaksumaan nopeasti uuden menopelin salat. Myös Celica taittui upeasti nuoren suomalaisen näpeissä.

San Marinossa Rovanperä pystyi yhdistämään ralliin toisen intohimonsa, driftingin. Kakkoslajissaankin menestystä haalinut kuljettaja näytti, miten Celicalla pyöritellään ”donitseja”.

Rovanperän upeat temput villitsivät katsojat pätkien varsilla.

Katso alta video Rovanperän otteista Rallylegend-tapahtumassa.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Nuotteja Rovanperälle tapahtumassa luki hänen hyvä ystävänsä Roope Korhonen, joka on niin ikään rattimiehiä. Korhonen voitti tänä vuonna rallin SM-sarjan SM3-luokan mestaruuden.

Rovanperä ja Korhonen olivat harjoitelleet yhteistyötä syyskuun puolella Toyotan testialueella GR Yaris Rally1 -autolla. Celicalla ei pääse aivan samanlaiseen vauhtiin kuin nykyaikaisilla rallitykeillä, joten kartturilla oli hieman totuttelemista kisan alussa.

– Shakedownilla Roope luki samalla tavalla kuin Yariksen kyydissä Jyväskylän testeissä. Kun sora loppui, se oli menossa jo shikaanissa, Rovanperä naureskeli Latvalalle.

– Ei ihan riitä vauhti näissä, hekotteli Latvala, joka ajoi San Marinossa Classic-luokan voittoon.

Myös Korhonen otti kaiken ilon irti ikimuistoisesta tapahtumasta. Korhonen heilutti sivuikkunasta kättään yleisölle, kun Rovanperä revitteli Celicalla rinkuloita.

Rovanperä matkusti Rallylegendistä suoraan Espanjaan, missä ajetaan seuraava MM-ralli jo tulevana viikonloppuna. Katalonian osakilpailun nuotitus käynnistyy tiistaina.

Katso alta kooste Uuden-Seelannin MM-rallista, jossa Rovanperä varmisti rallin maailmanmestaruuden.

Lue myös nämä

  • Uusimmat