Kalle Rovanperä paljasti lomasuunnitelmansa – yksi kohokohdista jo ensi viikolla

Maailmanmestari Kalle Rovanperän upea rallivuosi sai hienon päätöksen viikonloppuna Japanissa.
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen olivat jälleen podiumilla. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ajoi kilpailussa kolmanneksi ja pääsi juhlimaan Toyotan kolmoisvoittoa automerkin kotikaupungissa.

– On tietenkin erityistä päättää hieno vuotemme tällä tavalla. Tämä oli koko tiimille upea vuosi ja nyt vielä tällainen lopetus, kun kolme autoa on kotiyleisön edessä podiumilla. Oli vaikea kisa, mutta me teimme hienon tuloksen, Rovanperä hehkutti.

Oma suoritus jätti silti hampaankoloon, vaikka erityistä panosta ei ollutkaan. Voitonhimoinen 23-vuotias mestari haluaisi aina ajaa vain voitoista.

– Ainahan sitä haluaisi voittaa. Viikonloppu oli vaikea. En oikein ollut huippuvauhdissa missään. Tulos ei ole huono, mutta vauhti ei ollut missään kohtaa hyvällä tasolla. En mielestäni tehnyt kovinkaan hyvää työtä. Kun erot kasvoivat jo perjantaina suuriksi, oli selvää, että pitää vain olla kärsivällinen, Rovanperä kertoi.

– Nopeasti oli selvää, että meidän on tuotava kolmoisvoitto, eikä kannata ottaa mitään turhia riskejä. Taktiikkamme palkittiin.

Toyota oli lähellä jopa neloisvoittoa, mutta Takamoto Katsuta jäi lopulta 20 sekunnin päähän nelossijan napanneesta Hyundain Esapekka Lapista.

– Tämä on paras kiitos, minkä voimme antaa tiimille. Kaikki kuskit ajoivat hyvän viikonlopun, myös ”Taka”. Hän näytti loistavaa vauhtia. Sellaista vauhtia häneltä ei ole ennen nähty. Minusta tämä oli koko tiimiltä vahva viikonloppu ja mukava tapa lopettaa kausi, Rovanperä kuvaili.

Joko Rovanperä odottaa Katsutan nousevan jopa mestarikandidaatiksi ensi vuonna?

– Jos näin on, niin hyvä juttu. En minä siitä välitä, mutta hienoahan se olisi. Haluan tietenkin aina, että Taka menestyy.

Uusi rallikausi starttaa jo parin kuukauden kuluttua Monte Carlosta. Sitä ennen on luvassa myös testiä ainakin kauden avauskisaa varten sekä varmasti myös Toyotan omalla testialueella Keski-Suomessa.

Rovanperä ei ollut lomaansa varten isoja suunnitelmia vielä tehnyt, mutta muutamaa kohokohtaa Monacossa asuva rallitähti jo odotti.

– Ei minulla ole mitään erityistä luvassa ennen ensi kauden alkua. Aion lomailla ja tavata ystäviä sekä perhettä. Odotan kyllä juhlia kavereiden ja perheen kanssa. Joulujuhlat ovat aina parhaita, Rovanperä summasi.

– Ehkä meillä on jotain testiä, kunhan talvi tulee Suomeen. Ei ole kuitenkaan mitään varmaa vielä suunniteltuna. Ensin on kuitenkin loman aika. Ensi viikonloppuna menemme kavereiden kanssa katsomaan formuloita, Rovanperä viittasi Abu Dhabin F1-kilpailuun.

Lue myös nämä