Jari-Matti Latvala hehkutti kuskiensa urotyötä – ”Tulos on aivan unelma”

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan WRC-talli voitti kaiken mahdollisen rallikaudella 2023.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuosi huipentui viikonloppuna autonvalmistajan kotimaassa Japanissa, kun Elfyn Evans, Sebastien Ogier ja Kalle Rovanperä ajoivat Toyotalle kolmoisvoiton.

Kauden toisen kolmoisvoiton myötä lopullinen piste-ero arkkiviholliseen Hyundaihin oli hurjat 116 pistettä.

– Tämä on fantastinen tapa päättää kausi. Otimme kolmoisvoiton ja vieläpä kotona Japanissa. Tulos on aivan unelma, Latvala hehkutti rallin jälkeen.

– Meidän ainoa tavoite oli voittaa, mutta lopulta miehitimme kaikki palkintosijat. Ei tällaista olisi voinut edes toivoa näin vaikeissa olosuhteissa. Oli myös hienoa nähdä, miten Taka (Takamoto Katsuta) taisteli tiensä viidennelle sijalle asti.

Kovin pitkään WRC-tallin henkilökunta ei ehdi lepäilemään, sillä ensi kautta ennakoivat testit alkanevat viimeistään joulukuussa. Tammikuussa ajetaankin jo kauden 2024 ensimmäinen ralli Monte Carlossa.

– Meidän kuskimme tekivät tänä viikonloppuna upeaa työtä. He keskittyivät perjantain jälkeen varmistelemaan loistavaa tulosta ja pystyivät kaikki päättämään kauden hyvällä fiiliksellä, Latvala sanoi.

– Olen todella onnellinen jokaisen tiimin jäsenen puolesta. He ovat tehneet fantastista työtä tänä vuonna.

Toyota voitti kauden 2023 aikana 13 ajetusta MM-rallista peräti yhdeksän. Rovanperä, Evans ja Ogier ajoivat jokainen kolme ykköstilaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat