Kalle Rovanperä teki historiaa, mutta seuraava ennätys siintää jo mielessä – ”Onneksi minulla on paljon aikaa”

Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Kalle Rovanperä nappasi komeasti Ruotsin MM-rallin kolmannen sijan ollen historian nuorin palkintopallille noussut kuljettaja.

Sebastien Ogier, Kalle Rovanperä, Ogier, Rovanperä. Tallikaverusten välinen taistelu kolmannesta sijasta kiristyi viikonlopun edetessä, ja lopulta viimeiselle pätkälle lähdettiin vain puoli sekuntia kaksikon välillä.

Lue myös: Kalle Rovanperä murskasi multimestarin – teki upeaa historiaa Ruotsin MM-rallissa

Power Stage -pätkällä Rovanperä nousi rinnalle ja ohi ollen koko erikoiskokeen nopein kuljettaja. Ennen juhlintaa tunnelma autossa oli epäileväinen.

– Puhuimme autossa kartturi Jonne Halttusen kanssa siitä, että tämä ei tainnut riittää. Aika oli kuitenkin hyvä, joten se oli paras erikoiskokeeni koskaan, Rovanperä kertaa.

Pohja-aika oli Toyota-kuljettajan uran ensimmäinen. Samalla nuoresta puuppolalaisesta tuli historian nuorin WRC:ssä palkintopallille noussut kuljettaja.

Seuraava ennätys siintää kuitenkin jo kirkkaana mielessä. Jari-Matti Latvala on historian nuorin WRC-kilpailun voittanut kuljettaja. Latvala voitti Ruotsissa 2008 ollessaan 22-vuotias.

– En tiedä, pystynkö rikkomaan tuota ennätystä. Onneksi minulla on kuitenkin paljon aikaa, joten minun täytyy yrittää sitä, 19-vuotias Rovanperä miettii.

Lue myös: Kalle Rovanperän mykistävä temppu löi useimmat ällikällä – ”Pitää olla tyytyväinen”

Kuuntele alta Kalle Rovanperän mietteet Ruotsin MM-rallin päätteeksi. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Jatkoa ajatellen Rovanperä puhkuu itseluottamusta. Nuorelle kuljettajalle tuli Ruotsista uskomaton määrä arvokasta kokemusta.

– Rallin aikana ei tuntunut siltä, että menisin ihan rajoilla tai niiden yli, vaikka vauhti olikin hyvää. Teimme muutaman tyhmän virheen, mutta niistä pitää vain oppia. Taisimme oppiakin, koska niitä ei alun jälkeen tullut, suomalainen viittasi auton sammumiseen kahteen otteeseen.

Lue myös: Tallipomo Tommi Mäkinen ällisteli Rovanperän huippuvetoa – ”Pojat saattoivat ihmetellä, mitä Kalle touhusi siellä”

Rovanperä pääsee seuraavan kerran näyttämään taitojaan Meksikossa maaliskuun puolivälissä.

Jere Korkalainen

Jaa uutinen