Kalle Rovanperä ruoski itseään luokkajohdosta huolimatta – ”En ole tyytyväinen omaan suoritukseen”

Kalle Rovanperä. Kuva: Aki Hietavala

Skodan teinitähti Kalle Rovanperä johtaa WRC2 Pro -luokkaa perjantain ajopäivän jälkeen Sardinian MM-rallissa. Tallikaveri Jan Kopecky on kuitenkin vain muutaman kymmenyksen päässä.

Rovanperä tuskaili jo aamun erikoiskokeilla auton säätöjen kanssa ja sama jatkui osin myös iltapäivällä. Vaikka Rovanperä ajaa luokkansa kärjessä ja on yleiskilpailussa komeasti kymmenentenä, ei kunnianhimoinen nuorukainen ollut lainkaan tyytyväinen.

– Aika pettynyt olen omaan suoritukseen. Hyvää oli se, että huomattiin, mistä kiikastaa. Kun oli kova pito iltapäivällä ensimmäisellä pätkällä, niin säädöt toimivat hyvin. Sitten kun oli liukasta, niin auto oli liian kova. Yritetään huollossa tehdä siitä vähän pehmeämpi, muuten ollaan huomenna ekalla lenkillä aika lirissä, Rovanperä summasi Algheron huoltoparkissa perjantain päätteeksi.

– Ei ole kivaa ajaa, kun joutuu taistelemaan liikaa. Tulee helposti ajovirheitä, jos on tuommoista taistelua ja työntää liian kovaa. Kun saadaan säädöt kuntoon, niin ei ole mitään hätää.

Katso alta video Sardinian MM-rallin perjantai-iltapäivän tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Virheet on tehty jo kisaa edeltävissä testeissä. R5-luokituksen kuskit ajavat aina kisaviikon maanantaina yhteiset testit, joten testiaika jää paljon pienemmäksi kuin esimerkiksi WRC-kuskeilla.

– Maanantaina kun ajettiin testiä, niin oli ihan erilainen pätkä ja pitoa oli paljon. Kyllä me se tiedettiin, että se testiek on erilainen kuin rallissa. Ei voi olla velho ja ennustaa, mitä täällä kisassa sitten todella on. Jotenkin sitä pitoa on kuitenkin saatava huomiseksi, ensimmäistä kertaa Sardiniassa ajava Rovanperä totesi.

– En ole myöskään omaan ajoonkaan tyytyväinen, mutta joskus se ei vaan natsaa.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö