Heikkilä ja Joona jäivät kärjestä EM-rallissa, entisen WRC-tähden titteli entistä lähempänä

Suomalaiskuskit eivät yltäneet kärkivauhtiin, kun Rooman EM-ralli pärähti käyntiin.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: @World / Red Bull Content Pool

Perjantai-iltana ohjelmassa oli vain lyhyt yleisöerikoiskoe Rooman keskustassa, mutta lauantaiaamuna suunnattiin kunnon pätkille. Neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen Mikko Heikkilä on parhaana suomalaisena 13. sijalla kilpailussa.

Heikkilä on jäänyt kisan kärkimiehestä Italian Andrea Crugnolasta 50,8 sekuntia. Nurmijärveläinen on EM-sarjan kautensa aikana ollut soralla monesti kärkikamppailuissa mukana, mutta asvaltilla vauhti ei vielä riitä.

Viime kaudella rallin MM-sarjan WRC3-luokan mestaruuden voittanut Lauri Joona kisaa Roomassa ensi kertaa asvaltilla Rally2-autolla. Joona pystyi ajamaan maanmies Heikkilän tahtia, mutta lauantain toisella pitkällä, yli 32-kilometrisellä pätkällä tuli hieman takkiin.

Kokonaistilanteessa Joona on 17. sijalla reilun minuutin kärkeä perässä.

– Olen oppinut aika paljon, ainakin sen, ettei tiukassa neulansilmämutkassa ole kivaa spinnata. Renkaita pitää osata myös säästää. Aamu on kuitenkin ollut tosi hyvä meille. Pitkä pätkä oli vaikea, mutta muuten on tullut hyvin, Joona kertoi.

Isäntämaan Crugnolan jälkeen rallissa toisella sijalla ajaa ranskalainen Yoann Bonato täydentäen Citroen-kuskien kaksoisjohdon. Parivaljakon välillä on eroa reilut kymmenen sekuntia Crugnolan eduksi. Kolmannella tilalla oleva Italian Giandomenico Basso on jäänyt kärjestä 13,1 sekuntia.

EM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Uuden-Seelannin Hayden Paddon on kisassa neljäntenä. Eroa kärkeen on kertynyt vajaat 20 sekuntia. Latvialainen Martins Sesks ajoi rajusti ulos lauantaiaamun päätöspätkällä, joten Paddonin mestaruus sai jo melkein sinettinsä. Kaksikon välillä oli jo ennen Rooman rallia 34 pistettä eroa. Italian kisaviikonlopun jälkeen ajetaan enää Tshekissä ja Unkarissa.