Nyt tärähti villi huhu Kalle Rovanperästä – voisiko tämä oikeasti toteutua?

Niin pitkään, kuin Kalle Rovanperän uudesta sopimuksesta ei ole virallisesti tiedotettu, suomalainen joutuu olemaan huhujen pyörteissä.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän uran toinen maailmanmestaruus varmistui viime viikonloppuna Keski-Euroopan MM-rallissa, jossa hän sijoittui toiseksi.

Rovanperän nykyinen sopimus umpeutuu tämän vuoden lopussa. Sitä on pidetty käytännössä varmana, että suomalaistähti jatkaa Toyotan kuljettajana myös ensi kaudella.

Nyt Saksasta on kantautunut villi huhu Rovanperästä. Motorsport aktuell -lehti uutisoi, että Rovanperä haluaisi hiljentää tahtiaan.

Lehden mukaan kaksinkertainen maailmanmestari saattaa harkita jopa sellaista vaihtoehtoa, että hän ajaa vain osittaisen kauden kuten hänen tallikaverinsa Sebastien Ogier. Aviisi ei poissulje myöskään sitä, että Rovanperä voisi pitää kokonaisen välivuoden MM-ralleista.

Lehti nostaa esiin, ettei Rovanperä ole vielä suorittanut asevelvollisuuttaan loppuun. Rovanperä aloitti varusmiespalveluksensa Kaartin jääkärirykmentin Urheilukoulussa syksyllä 2019, mutta hän keskeytti palveluksensa pian alkamisen jälkeen. Motorsport aktuellin mukaan Rovanperä voisi suorittaa palveluksensa loppuun, mikäli hänellä olisi väljempi kilpailuohjelma.

Toisen maailmanmestaruutensa varmistettuaan Rovanperä kertoi toivovansa, että hänen tuleva sopimuksensa julkaistaan mahdollisimman pian.

– Se on tiimin käsissä. Siihen en pysty vielä vastaamaan enempää, kun en itsekään tiedä enempää, Rovanperä sanoi.

Samalla 23-vuotias kuljettaja vakuutti, että hänellä riittää yhä motivaatiota ajaa lisää mestaruuksia tulevina vuosina.

– Sen takia täällä ollaan ajamassa. Mestaruus on ainoa tavoite joka kerta, Rovanperä takasi Rallit.fille.

Toyota ei ole julkistanut vielä yhtäkään kuljettajasopimusta kaudelle 2024. Tallipäällikkö Jari-Matti Latvala on kertonut useampaan otteeseen, että tiimin tavoitteena on jatkaa samalla kuljettajakokoonpanolla.

Tänä vuonna Elfyn Evans, Sebastien Ogier ja Takamoto Katsuta ovat ajaneet Rovanperän tallikavereina Toyotalla, joka pokkasi valmistajien maailmanmestaruuden jo kolmantena perättäisenä kautena.

Lue myös nämä

  • Uusimmat