Quantcast

Kalle Rovanperä antoi ensiarvionsa Toyotan WRC-autosta – odotettu debyytti ”hirveässä kisassa”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperän ensimmäiseen MM-ralliin WRC-autolla on aikaa enää reilu kuukausi.

Rovanperän kaksivuotinen sopimus Toyotan WRC-tiimin julkistettiin marraskuun lopussa. Joulukuun alussa suomalainen rallilupaus ajoi ensimmäisen virallisen testinsä Toyota Yaris WRC -autolla.

Yaris teki heti vaikutuksen Rovanperään, joka kilpaili kaksi edellistä kautta Skodan R5-kalustolla MM-sarjassa.

– Onhan se nopea auto. Tällä kokemuksella ei voi vielä sanoa, millainen auto on verrattuna muihin (WRC-autoihin), koska niistä ei ole kokemusta. Mutta se tuntui tosi hyvältä, tosi helppo auto ajaa. Tykkäsin kyllä, Rovanperä antoi ensiarvionsa tulevasta työkalustaan.

Vasta 19-vuotias puuppolalainen kertoi päässeensä nopeasti sinuiksi auton kanssa, mutta töitä on vielä paljon tehtävänä.

– Autossa on törkeästi opeteltavaa, koska siinä on aerodynamiikkaa ja kaikkea muuta, mitä R5-autoissa ei ole. Mutkavauhdit muuttuvat, Rovanperä huomautti.

Katso alta video Rovanperän ensimmäisestä Toyota-testistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,292335″ ap mute ]

 

Rovanperä testasi Yaris WRC:tä kaksi päivää Ranskassa ja pääsi ottamaan tuntumaa Monte Carlo -rallia varten, joka ajetaan 23.-26. tammikuuta. Monte tarjoaa äärimmäisen haasteen WRC-keltanokalle – syheröisiltä vuoristoteiltä voi löytyä jäisiä, lumisia, mutaisia ja kosteita olosuhteita.

– Monte on ihan hirveä kisa lähteä ajamaan ensimmäistä kertaa WRC:llä. Aika harva on aloittanut WRC-homman Montesta. Se on suoraan sanottuna ikävä kisa siihen, Rovanperä hymähti.

– Mutta ei siinä mitään, toivottavasti selvitetään Monte alta pois. Ruotsissa ja parissa kisassa sen jälkeen opetellaan vielä autoa. Toivottavasti kesätaukoon mennessä auto on tullut tutuksi, ja pystyn ajamaan jo kunnon vauhtia. Silloin haluaisin olla jonkinlaisessa vauhdissa, Rovanperä linjasi.

Lue myös: Yli 100 WRC-startin Harri Rovanperä jättää vinkit antamatta pojalleen – ”Minä vain hidastaisin häntä”

Ennen MM-kauden avausta Rovanperä osallistuu Toyota Yaris WRC:llä Arctic Lapland -ralliin eli tuttavallisemmin Tunturiralliin, joka on SM-sarjan avausosakilpailu.

Lue myös nämä

  • Uusimmat