Kalle Rovanperä ällistytti jälleen esityksellään – ”Hullua, kuinka helpolta hän saa tämän näyttämään”

Rallimestari Kalle Rovanperä oli oivassa iskussa kakkoslajissaan driftingissä lauantaina.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vauhdissa Toyota GR Corollalla. Kuva: Kunihisa Kobayashi/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä kilpailee tänä viikonloppuna Japanissa paikallisen Formula Drift -sarjan osakilpailussa. Kisaviikonloppu käynnistyi lauantaina lajitteluilla, joissa Rovanperä järjesti jälleen ykkösluokan esityksen.

Rovanperä keräsi jo ensimmäisellä vedollaan huippupisteet 93. Mutta toisella yrittämällään hän laittoi vieläkin paremmaksi Toyota GR Corolla -menopelillään. Suomalainen latasi taululle 95 pistettä, jotka oikeuttivat tuossa vaiheessa karsinnan ykköstilaan.

– Se on hullua, kuinka helpolta hän saa tämän näyttämään. Mutta tämä ei ole lainkaan helppoa! Okayaman osakilpailun selostaja hehkutti suorassa YouTube-lähetyksessä.

Rovanperän pisteet eivät kuitenkaan pysyneet kärjessä loppuun saakka. Japanilainen Kanta Yanaguida sai toisesta vedostaan vieläkin isomman potin, 96 pistettä.

Tuomarit antoivat Kantalle yhden pisteen enemmän linjasta (29 pistettä). Kulmasta (28) ja tyylistä (39) Rovanperä ja Kanta saivat yhtä paljon pisteitä.

Katso alta video Rovanperän suorituksesta. Jos upotus ei näy alla, voit katsoa videon täältä.

Rovanperä pääsee joka tapauksessa huippusijalta Japanin Formula Drift -sarjan päätösosakilpailun pariajoihin, jotka ovat ohjelmassa sunnuntaina.

Japanin drifting-kisa on viimeinen etappi Rovanperän omalla ”maailmankiertueella”. Rovanperä on ollut reissun päällä jo pidempään: syyskuun alussa hän kilpaili Kreikan MM-rallissa, minkä jälkeen hän pyörähti pikaisesti testaamassa Toyotan Rally1-autoa Suomessa. Kotimaasta Rovanperä suuntasi Puolaan drifting-kisaan, ja sitten ohjelmassa oli reissu Etelä-Amerikkaan ja Chilen MM-ralliin.

Okayaman driftailujen jälkeen Rovanperä voi vetää pienen hetken happea. Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan lokakuun lopussa Tshekissä, Saksassa ja Itävallassa. Suomalaistähdellä on mahdollisuus ratkaista maailmanmestaruus itselleen Keski-Euroopan MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat