Rallin MM-sarjan ensi kauden kalenteri herkkua suomalaisfanille!

Rallin MM-sarjan kalenterista on päätetty Rallit.fin tietojen mukaan perjantaina.
Puolan ralli
Puolan ralli on tekemässä paluun MM-tasolle. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensi kauden kisakalenterissa merkittävin yllätys lienee, että Argentiina ei ole vieläkään mukana WRC-karkeloissa. Sorakisan paikan ottaa Puolan ralli, jossa on edellisen kerran ajettu MM-pisteistä vuonna 2017.

Puolassa ajetaan tällä kertaa suomalaisittain mukavasti kesäloma-aikaan kesäkuun viimeisenä viikonloppuna. Perinteisesti viime vuodet EM-tasolla nähty kilpailu on ajettu Mikolajkin pikku kaupungin ympäristössä Koillis-Puolassa, jonne on kätevä matkata vaikkapa Tallinnan kautta omalla autolla.

Heti Puolan rallin jälkeen MM-kalenterissa nähdään debytantti Latvia, joka sopii niin ikään erinomaisesti suomalaiselle rallituristille läheisyytensä vuoksi. Latvian ralli kaasutellaan Liepajan ympäristössä 18.-21. heinäkuuta.

Rallit.fi on saanut kalenterista vahvistuksen monestakin eri sisäpiirin lähteestä, mutta toki aina on mahdollista aikataulumuutoksille ennen kuin lopullinen kisajärjestys julkaistaan Kansainvälisen autoliitto FIA:n ja WRC-promoottorin toimesta.

Kausi 2024 alkaa perinteisesti Monte Carlon rallilla tammikuussa ja jatkuu Ruotsissa helmikuussa. Viimeiset kolme vuotta juhannuksena ajettu Kenian Safari-ralli ottaa puolestaan Meksikon paikan MM-kalenterissa maaliskuulta. Huhtikuussa ajetaan pisteistä Kroatiassa ennen Portugalin ja Sardinian ralleja.

Suomen MM-ralli kilpaillaan myös ensi vuonna elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Sen jälkeen kausi jatkuu tämän vuoden tavoin Kreikassa, josta suunnataan Chilen kautta Keski-Eurooppaan ja Japaniin.

Alustava MM-kalenteri kaudelle 2024:

Monte Carlo 25.-28.1.
Ruotsi 15.-18.2.
Kenia 27.-31.3.
Kroatia 18.-21.4.
Portugali 9.-12.5.
Sardinia 30.5.-2.6.
Puola 27.-30.6.
Latvia 18.-21.7.
Suomi 1.-4.8.
Kreikka 5.-8.9.
Chile 26.-29.9.
Keski-Eurooppa 24.-27.10.
Japani 21.-24.11. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat