Kakariston kuninkuus tarjolla Suomen MM-rallissa

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala legendaarisessa Kakariston mutkassa. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-rallissa ajetaan lauantaina kilpailun pisin päivä, kun kuljettajilla on taitettavanaan 143 erikoiskoekilometriä. Päivän kolmantena erikoiskokeena päristellään Kakariston pikataival, jonka kärkikaksikkoa vedonlyöjät voivat veikata Veikkauksen Superkaksari-kohteessa.

Kakariston pätkään kuuluu osuuksia legendaarisesta Ouninpohjan erikoiskokeesta. Luvassa on hurjaa vauhtia, mutta WRC-kuskien taitoja mitataan myös teknisillä tieosuuksilla.

Toyotan Ott Tänak otti rallin kärkipaikan haltuunsa perjantaina. Virolaistähti paukutti taululle viisi pohja-aikaa ja saapui yötauolle Jyväskylään 5,8 sekunnin johdossa ennen Citroenin Mads Östbergiä. Kolme pohja-aikaa perjantaina kellottanut Östberg oli päivän suurin yllättäjä, ja kärkikaksikon välillä on luvassa huikeaa kamppailua myös lauantaina.

Tänak ja Östberg ovat suurimmat suosikit Kakariston erikoiskokeen kärkikaksikkoon. Tänakilla ja Östbergillä on etunaan myös se, että lauantaina he starttaavat viimeisinä WRC-kuljettajina pätkille. Tämä takaa kaksikolle muita puhtaammat ajolinjat.

Lusikkaansa soppaan on tunkemassa myös Toyotan suomalaispilotti Jari-Matti Latvala, joka on kilpailussa kolmantena. Latvala näytti perjantaina, ettei hänen vauhtinsa ole kadonnut mihinkään, vaikka kausi on mennyt hänen osaltaan surkeasti. Latvala vetäisi ensimmäisenä kunnon ajopäivänä yhden pohja-ajan Urrian erikoiskokeella.

Kakariston kärkikaksikkoon ovat tyrkyllä myös viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier ja Toyotan Esapekka Lappi, joka voitti kilpailun vuosi sitten. Ogierilla on lauantaina huomattavasti parempi lähtöpaikka kuin perjantaina, joten Fordin ranskalaistähdeltä voidaan odottaa enemmän. Lappi puolestaan löysi loistavan ajorytmin perjantai-iltapäivän erikoiskokeilla ankean aamunsa jälkeen, ja jos tahti jatkuu samanlaisena, Lapilla on täydet mahdollisuudet onnistua myös lauantaina.

Kakaristo 1 -erikoiskokeen kärkikaksikkoa voi veikata lauantaiaamuna kello 6.00 alkaen, pelikohde sulkeutuu kello 10.36.

Lauantain pelikohteet Suomen MM-rallissa (kaikki pelikohteet avautuvat lauantaiaamuna kello 6.00):

Superkaksari 1: EK 14, Kakaristo 1
Supertripla 2: EK 16, Tuohikotanen 2
Supertripla 3: EK 19, Pihlajakoski 2
Superkaksari 1: EK 14, Kakaristo 1

Veikkauksen Voittajavedon pelikohteisiin pääset tästä.

Artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Lue myös nämä