Entinen WRC-tähti nappasi kauden toisen rallimestaruutensa – ”Tämä on aika siistiä”

Hayden Paddon ja kartanlukija John Kennard ovat Aasian-Tyynenmeren rallisarjan tämän kauden mestareita.
Hayden Paddon ja John Kennard
Hayden Paddon ja John Kennard. Kuva: @World/Red Bull Content Pool

Paddon varmisti FIA:n alaisen rallisarjan mestaruuden, kun hän ajoi finaalikilpailun voittoon Australian Coffs Harbourissa. Samalla seudulla on aiemmin järjestetty myös Australian MM-ralli.

Uusiseelantilainen joutui lopulta tekemään kovan työn mestaruuden eteen. Paddonin Hyundaista hajosi vetoakseli, minkä vuoksi hän päätti avauspäivän vasta kolmannella sijalla.

Paddon oli kovassa iskussa kilpailun päätöspäivänä. Entinen WRC-pilotti ajoi viisi pohja-aikaa putkeen ja kuittasi kisan voiton lisäksi mestaruuden selvällä erolla.

– Juuri tämä meidän oli tarkoitus saavuttaa täällä, joten tämä on aika siistiä. Paineet oli kovat, koska kisan voittajalle oli luvassa myös mestaruus, Paddon kertoi.

– Lauantaina ajattelimme jo hetken, että olimme menettäneet otteen tittelistä, mutta lopulta saimmekin napattua sen.

Aasian-Tyynenmeren rallisarjan mestaruudesta on ajettu vuodesta 1988. Jussi Välimäki nappasi sarjan mestaruuden vuonna 2005.

Hayden Paddon, 35, palasi tänä vuonna kansainvälisiin rallikuvioihin muutaman vuoden paussin jälkeen. Hän osallistui kauden aikana kolmeen MM-ralliin ja otti kotikilpailussaan Uudessa-Seelannissa WRC2-luokan voiton. Paddon kuittasi tästä kaudesta kaksi mestaruutta, sillä hän oli aiemmin voittanut Tour European Trophy -sarjan tittelin.

Paddon on kertonut aiemmin, että hän haluaisi päästä kilpailemaan uudestaan rallin MM-sarjan pääluokassa. Paddon tavoitteli paikkaa Hyundailta ensi kaudeksi, mutta tiimi valitsi lopulta miehistöönsä Esapekka Lapin, Dani Sordon ja Craig Breenin ajamaan belgialaistähti Thierry Neuvillen rinnalla.

Katso alta rallin MM-kauden päättäneen Japanin MM-rallin kooste.