Juha Rytköseltä huikea paluu rallin pariin – ”Hauskaa hommaa, mutta varovaisesti tultiin keskellä tietä”

Juha Rytkönen
Juha Rytkönen kurvaili näyttävästi Revontulirallissa. Kuva: Meritapix/Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicross-tähti Juha Rytkönen teki komean paluun rallin pariin lauantaina ajetussa Revontulirallissa Hankasalmella. 

Vuonna 2017 rallin F Cupin voittanut Rytkönen oli yleisen sarjan paras Hankasalmella. Toyota Corolal GT:llä kurvaillut suonenjokinen voitti luokan 13,2 sekunnin turvin ennen Starlet-kuski Teemu Kuusista. Kolmanneksi yleisessä sarjassa ylsi Volvo 240:lla kaasutellut Jonni Ruottunen.

Yleisessä sarjassa reittiä ei nuotiteta. Rytkönen oli siis paras ilman nuottia ajaneista kuljettajista. Yleiskilpailussa veto riitti 14. sijaan. Mukana oli yhteensä 186 kilpailijaparia.

– Tultiin sillä tavalla varovasti keskellä tietä. Hauskaa hommaa on tämä ralliautollakin ajaminen. Ykköspätkällä saatiin edellä menevä auto kiinni. Siinä meni vähän aikaa, kun ajeltiin lumipöllyssä. Taisin vähän polttaa jarrutkin siinä samalla, Rytkönen kertasi Rallit.fille.

– Muutenkin tuntui, ettei tässä autossa ole jarruja ollenkaan. Varsinkin tuo viimeinen Myhinpää oli silti aika makea pätkä, kun oli paljon nypyn ylityksiä. Toki olisi ollut mukavampaa, jos olisi toiminut muutkin kuin etujarrut, Rytkönen jatkoi naureskellen.

Rytkönen debytoi viime kaudella rallicrossin MM-sarjassa sijoittumalla heti toiseksi Kouvolan osakilpailun lauantain lähdössä. Tavoite on ajaa MM-karkeloita myös tulevalla kaudella, joka käynnistyy toukokuussa Belgian Span radalta.

– Eiköhän tämä rallihomma riitä näin yhden kisan jälkeen. Oli kyllä vaikea ajaa takavetoista autoa etuvetoisen jälkeen. On tosi vaikeaa muuttaa ajotyyliä. Ihan kivastihan tuo silti meni, Rytkönen summasi.

Lindroos jälleen paras nuottiluokassa

Nuottiluokassa ykkönen oli kauden avanneen Ilomantsi-rallin tavoin viime vuoden mestari Joonas Lindroos BMW:llään. Voittotaistelu oli kuitenkin tiukka, sillä toinen bemarikuski Ville Hanhisuanto kiri rallin päättäneellä legendaarisella Myhinpään erikoiskokeella aivan Lindroosin kantaan. Lopulta eroa jäi Lindroosin hyväksi 2,4 sekuntia.

BMW-kuskien menestyksen nuottiluokassa täydensivät kolmanneksi ajanut Jaakko Ollikkala ja neljänneksi yltänyt Vesa Hirvonen. Opel Astraa käskyttänyt Janne Korhonen oli viides ennen Honda Civicillä ajanutta Jarkko Savolaista ja Volvo-kuski Markus Hellströmiä.

Nelivetoluokan paras oli Subarun Jaakko Lavio liki kolmen minuutin erolla ennen Mitsubishilla ajanutta Jari Puntasta.

Revontuliralli, yleiskilpailun tulokset:
1. Joonas Lindroos  BMW  46.33,2
2. Ville Hanhisuanto BMW    +2,4
3. Jaakko Lavio   Subaru  +27,1
4. Jaakko Ollikkala BMW   +49,0
5. Vesa Hirvonen   BMW  +1.08,1
6. Janne Korhonen  Opel  +1.27,0
7. Jarkko Savolainen Honda +1.31,0
8. Markus Hellström Volvo +1.37,7

Kaikki luokkatulokset TÄÄLTÄ.

Katso alapuolelta, miten Juha Rytkönen tarjosi toimittajalle kyydit sähköisellä rallcross-kilpurilla.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,354741″ ap mute]

Lue myös nämä