Eerik Pietarinen kovin tavoittein napapiirille – ”Vauhti tulee olemaan kova, samoin vastus”

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Pietarisen tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Eerik Pietarinen on mukana ensi viikonloppuna ajettavassa Rovaniemen MM-rallissa Kaluston on tuttuun tyyliin Skoda Fabia R5. 

Pietarinen kilpaili edellisen kerran viime vuoden lokakuussa, jolloin tuusulalainen osallistui Saksassa ajettuun ADAC Rallye Atlantisiin. Tuloksena oli tuolloin komeasti luokkavoitto.

27-vuotias Pietarinen lähtee yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa napapiirille samankaltaisin tavoittein. Se tarkoittaa, että heti ensimmäisen erikoiskokeen, yli 30-kilometrisen Sarriojärven lähdössä on oltava valmis taistelemaan sekunneista.

Sarriojärvi on aina ollut hieno erikoiskoe. Siellä on vauhdikkaita ja hienoja paikkoja. Kaasu pohjassa on tarkoitus lähteä heti alusta liikkeelle, Pietarinen tuumaa.

Hyvä valmistautuminen on elinehto menestymiselle, joten Pietarinen on testannut autoaan ahkerasti. Testissä ovat olleet muun muassa Pirellin uudet rallirenkaat.

Lähtöluettelo vilisee kovia kilpakumppaneita. Viivalla on kovien kotimaisten nimien lisäksi myös rallicrossin maailmanmestarit Johan Kristoffersson ja Mattias Ekström, jotka hamuavat niin ikään menestystä WRC3–luokassa.

– Pääsin ajamaan testiä muutamaan otteeseen, kaikkiaan noin 250 kilometriä. Sen määrän täytyy riittää. Päätavoite on WRC3-luokkavoitto, mutta kaikista R5-autoilla ajavista täytyisi olla siellä kolmen nopeimman joukossa.

Lapin luonto ja arktiset olosuhteet ovat Pietariselle tuttuja, sillä hän on osallistunut kilpailuun jo neljästi aiemmin. Vuonna 2018 Pietarinen voitti Arctic Lapland Rallyn, joka oli perinteisesti rallin SM–sarjan avausosakilpailu.

Lunta ja pakkasta riittää rallireitillä tälläkin kertaa. Sääennuste povaa kisaviikonlopulle pientä pakkasta.

– Vauhti tulee olemaan todella kova, ja samoin vastus. Lumipenkoista voi joissain paikoin olla pieni apu, mutta yritetään silti tulla tietä pitkin, painottaa Pietarinen.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä MM-arvoinen Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox käsittää kymmenen erikoiskoetta, joista EK-kilometrejä kertyy kolmen päivän aikana 251,08 kilometriä. Ralli ajetaan 26. – 28.2.2021 Rovaniemen ja Kemijärven maisemissa.

Katso alta, mitä Rovaniemen MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,366685″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat