Raju ulosajo ei kummittele Teemu Sunisen takaraivossa, Rovaniemen MM-rallissa jälleen ”all-in”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin Teemu Sunisen uusi rallikausi alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla tammikuussa Monte Carlossa, kun 27-vuotias suomalainen täräytti kaseikkoon jo avauspätkällä. 

Suninen kuitenkin vannoo, että ulosajo on jo unohdettu. Ensi viikolla on edessä koko Sunisen uran kannalta tärkeä kisa, kun WRC-autot nähdään Rovaniemen ympäristössä ajettavassa MM-rallissa. Suninen testaa Fiesta WRC:tä lauantaina Lapissa.

– Se on todella tärkeä päivä. Pitää löytää hyvä fiilis uuden renkaan kanssa. Minulla on muutamia kysymysmerkkejä uusista renkaista. Niihin pitää löytää vastaukset, Suninen kertoo Dirtfishin sivuilla.

Sekä Suniselle että koko M-Sportin tiimille arktinen seikkailu on tärkeä näytönpaikka, sillä kauden avausralli meni pahasti penkin alle. Brittitallin pitää näyttää, että vaikka tiimi viettää enemmän tai vähemmän välivuotta, on silti jonkinlainen uskottavuus säilytettävä tekemisessä.

– Minä koen kisan isona mahdollisuutena näyttää, mihin me pystymme. Toki se on iso haaste, kun kilpailijamme ovat päivittäneet autojaan ja ajaneet pienempiä testiralleja. Meillä on kuitenkin omat testimme. Mielestäni minulla on ihan hyvä mahdollisuus pärjätä, Suninen summaa.

– On upeaa päästä taas kisaamaan kotimaahan ja Lappiin. Rakastan lumella ajamista. Olosuhteet tulevat varmasti olemaan loistavat. Lähtöpaikasta voimme saada vähän etua, mutta jos pakkasta on kaksikymmentä astetta, voi myös lumipöly aiheuttaa haasteita.

Vaikka Sunisen Monte Carlon ralli meni miten meni, on jokelalainen silti valmis lyömään jälleen kaiken peliin. Varmistelemalla ei tulevaisuuden ajopaikkoja saavuteta.

– Haluan lähteä ralliin sillä ajatuksella, että annan ihan kaikkeni. Olen unohtanut Monten, se oli epäonninen onnettomuus. Voin kertoa, että jos aloittaisin sen pätkän uudestaan, ajaisin ihan samalla tavalla. En puskenut rajojen yli tai mitään sellaista, olin vain epäonninen, Suninen sanoo.

Suninen on aiemmin ajanut napapiirillä kertaalleen. Vuonna 2014 ralliuransa alussa Suninen oli Fiesta R2:n ratissa SM3-luokassa kahdeksas.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat