Jere Kalliokosken SRC-debyytti osui tavoitteeseen

Jere Kalliokoski. Kuva: Toni Ollikainen/Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Alahärmäläisen Jere Kalliokosken uran ensimmäinen SRC-luokan rallicrosskilpailu veti syntymäpäiväsankarin suupielet hymyyn. Tuloksena Jalasjärvellä ajetusta SM-rallicrossista oli kahdeksas sija ja aimo annos hyvää mieltä. Kilpailun jälkeisenä päivänä 21-vuotta täyttänyt Kalliokoski oli päivään tyytyväinen.

– Tällaista autourheilun pitää olla! Oli ihan mahtava päivä, ei mitään stressiä eikä paineita, sain vetää sydämeni kyllyydestä ja nauttia ajamisesta ja kilpailemisesta, Kalliokoski iloitsee.

Kauden 2016 Supercar-luokan suomenmestari on tällä kaudella ajanut rallicrossin EM-sarjaa Ranskalaisessa G-Fors tiimissä Renaultilla. Sieltä hyppy takavetoisen lähes neljäsataa hevosvoimaisen Mersun rattiin sujui hyvin, ja AL-Härmää edustava Kalliokoski oppi nopeasti kivikovan SRC-luokan metkut.

– Perjantain harjoitukset menivät ihan hyvin, sitten kisassa ensimmäinen lähtö oli aika huono, meni vähän muiden perässä ajeluksi ja olin koko alkuerän yhdeksänneksi nopein.

Seuraavissa alkuerissä oli sekä hyvää että huonoa, vauhti parantui mutta ilman teknisiä ongelmia ei päivä edennyt.

– Lähtö ei oikein onnistunut ja ohjaustehostin hajosi toiseksi viimeisellä kierroksella, oli aika kankea auto sen jälkeen. Viimeisessä erässä lähtö onnistui paremmin, pääsin heti kärkeen ja sain pidettyä sijoituksen maaliin asti.

Viimeisessä alkuerässä vauhti alkoi löytyä. Kalliokoski otti lähtövoiton, oli alkuerien neljänneksi nopein ja kokonaistilanteessa kuudentena, joten tavoitteena ollut semifinaalipaikka oli tässä vaiheessa taskussa. Eväitä vieläkin parempaan vauhtiin oli, joten ratkaisevaa lähtöä odotettiin tiimissä vesi kielellä. Kolmannesta ruudusta startannut Kalliokoski taisteli jatkopaikasta, kunnes ohjaustehostin alkoi oikuttelemaan. Antti Suutarinen ajoi kolmantena ja Kalliokoski hiillosti aivan takapuskurin tuntumassa, mutta ohituspaikat olivat tiukassa.

– Jäin vähän lähdössä ja pääsin neljänneksi, kisa finaalipaikasta oli tässä vaiheessa tosi kovaa. Sitten ohjaustehostin hajosi kaksi kierrosta ennen maalia, joten siinä vaiheessa oli tyydyttävä tilanteeseen, oli se niin raskas ohjata.

– Olen viikonloppuun tosi tyytyväinen, voitto ei ollut tavoite vaan semifinaali ja auton kehittäminen. Siinä onnistuttiin mielestäni hyvin, koska vauhti oli nousujohteista koko ajan. Oli kyllä hieno viikonloppu, suuret kiitokset koko tiimille, Kalliokoski päättää.

Kalliokoski ajaa seuraavan kerran Kouvolan Tykkimäessä, kun siellä iskevät yhteen Pohjoimaiden kovimmat rallicrosskuljettajat ja alahärmäläinen taluttaa viivalle mestaruusautonsa Skodan. Rallicross Festival juhlitaan 25.-26. elokuuta.

Seuraava EM-osakilpailu ajetaan Ranskassa, sarjaa on jäljellä vielä kaksi osakilpailua, EM-kausi päättyy Latviaan syyskuun puolessa välissä.

Lue myös nämä