Henri Haapamäki. Kuva: Jari Nurminen / RPF

Henri Haapamäki nousi moottorituhon jälkeen voittoon – ”Ääni vapisi ja vedet tuli silmiin”

Tykkää uutisesta

Rallicrossin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajettiin lauantaina Jalasjärven radalla Etelä-Pohjanmaalla. Edellisessä osakilpailussa Jurvassa kovia kokenut ja jopa lähellä kauden päätöstä käynyt Henri Haapamäki teki kirjaimellisesti nousun vaikeuksien kautta voittoon ajaen SRC-luokassa täydellisen kilpailun.

Lauantaina ajetuissa alkuerissä Haapamäki oli nopein ensimmäisessä ja kolmannessa, kun taas toisesta alkuerästä tuli neljänneksi nopein aika. Erityisesti alkueristä viimeinen oli sellainen, mikä antoi Haapamäelle vahvan uskon siitä, että Jalasjärvellä kaikki on menestyksen suhteen mahdollista.

– Kolmannessa alkuerässä sain sellaisen tunteen, että meikäläinen on sen auton herra, eikä auto vie minua. Silloin kun se tunne tulee, niin tietää, että vehkeet pelaa ja kohtuu vahvoilla ollaan.

Semifinaaleissa Haapamäki johti omaa lähtöään startista ruutulipulle ja teki saman myös finaalissa. Täydellinen päivä kaikin puolin siis, eikä pelkästään maksimipisteiden (30) osalta. Haapamäki on aiemminkin myöntänyt, että on kova jännittämään kilpailupäivän alla ja sama toistui myös Jalasjärvellä.

– Kyllä tuossa taas mietin, kun syötyä ei saa ja oksennus meinaa tulla, että minkä ihmeen takia tätä täytyy tehdä. Mutta kyllä se sitten jälkikäteen aina naurattaa. Jos ei jännittäisi yhtään, niin siinä kohtaa kannattaa lopettaa kokonaan. Kyllä se pitää äijän hereillä, Haapamäki korostaa.

Haapamäki myönsi kilpailun jälkeen, että kauden aiemmat kohtaamiset huonon onnen kanssa kävivät mielessä finaalin viiden kierroksen aikana.

– Vaikka ajaessa ei saisi tulla mitään mieleen, niin jossain kohtaa siinä sitten kuitenkin mietin, että mitäköhän tällä kertaa hajoaa. Tämä tilanne kun on kuitenkin ollut muutaman kerran aiemminkin tällä kaudella.

Kun ruutulippu oli heilunut ja Haapamäki ylittänyt maaliviivan ensimmäisenä, niin siinä kohtaa ymmärrettävistä syistä tunteet nousivat pintaan.

– Kun sai ”burniksen” vedettyä maaliin saapumisen jälkeen, pääsi auton katolle ja karjaisin kiitoksen yleisölle, niin kyllä siinä ääni vapisi ja vedet tuli silmiin. Kyllä se meikäläisellä menee tää homma syvälle tunteisiin. Ja finaalin jälkeen kun halasin huoltomiehiä, niin kyllä siinä silmäkulmat märkinä oltiin koko porukka. Yhdessä tätä tehdään, yhdessä kaadutaan ja yhdessä voitetaan, Haapamäki muistuttaa.

Haapamäen nousu edellisen Jurvan kisan moottorituhosta Jalasjärven täydelliseen voittoon on huikea tarina ja sen tarinan lopussa tottakai on kiitosten aika.

– Mietin, että kun oli niin valtavan iso porukka ollut auttamassa, niin se toimi myös kiihokkeena sille, että halusin todellakin sille porukalle antaa vastinetta. Tämä voitto onkin ehdottomasti kiitos sille porukalle, mikä tämän on mahdollistanut. Suuri ja nöyrä kiitos koko sille porukalle mikä on auttanut ja huoltomiehille, Haapamäki päätti.

Rallicrossin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Kouvolassa lauantaina 25. elokuuta. SRC-luokassa mestaruustaistelu on äärimmäisen mielenkiintoinen, sillä kärkikaksikon Joni-Pekka Rajala ja Haapamäki välinen ero on vain neljä pistettä.

Keskustele uutisesta:

Lue myös:

Jere Kalliokoski jättää rallicrossin EM-sarjan – ”Kulut ovat karanneet käsistä”... Alahärmäläinen 21-vuotias Jere Kalliokoski kilpailee ensi kaudella kahdessa eri sarjassa Ford Fiestalla. O...
Petter Solberg kehui vuolaasti Kouvolan rallicross-tapahtumaa Viime viikonloppuna Kouvolan Tykkimäen moottoriradalla ajettu Rallycross Festival onnistui yli odotusten, kert...
Sami-Matti Trogenille toinen perättäinen voitto – ”Tosi hyvä fiilis jäi kisasta”... Kauden toiseksi viimeinen RX Academyn osakilpailu ajettiin Kouvolassa osana Rally X Nordic-kilpailua. Kisan vo...
Ari Perkiömäki taisteli SuperCar-luokan Suomen mestariksi – ”Maistuu erittäin hyvältä... Rallycross Festival Kouvola saatiin päätökseen mahtavissa tunnelmissa sunnuntaina, kun SuperCar-luokan Suomen ...
Juha Rytkönen teki rallicrossin SM-historiaa – ”En kyllä olisi uskonut ennen kauden alk... Rallicrossin SM-sarjassa Autokrossi-luokan päätöskilpailuun lähdettäessä oli mestaruus jo ratkennut, kun kautt...
Henri Haapamäestä Suomen mestari – ”Kolmas kerta toden sanoi” Rallicrossin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu Kouvolan Tykkimäessä tarjosi lauantaina huikean jännitysnä...
Henri Haapamäki perhepizzan voimin Kouvolan finaaliin – ”Isoa kalaa koitetaan” Rallicrossin SM-sarjan viides ja samalla kauden viimeinen osakilpailu Kouvolassa tänä viikonloppuna tarjoaa ka...
Ex-rallimestari Petter Sobergin 16-vuotias poika haastaa Suomen kärkinimet Kouvolassa Kun puhutaan Rallycross Festival Kouvolan mielenkiintoisimmista kuljettajista, niin voitaneen nostaa esille vu...
Tykkäykset