Sami-Matti Trogen tykitti voittoon ja nousi RX-Academyn sarjajohtoon

Sami-Matti Trogen. Kuva: Toni Ollikainen/ Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

RX Academyn kauden kolmas osakilpailu ajettiin Jalasjärvellä viime viikonlluna ja se päättyi lohjalaisohjuksen voittoon. Sami-Matti Trogenin viikko on ollut menestys, Kanadan RX2 –kilpailusta edellisenä viikonloppuna tulleen viidennen sijan kaveriksi tuli nyt uran ensimmäinen RX Academy-luokan voitto. Se nosti Trogenin sarjan johtoon.

– Alkuerissä minulla oli hyvä vauhti. Lähdöt ja kiihdytykset olivat tasaisia, joten niissä oli paljon ohjelmaa. Ensimmäinen erä meni ilman mitään hässäkkää ja sen voitin. Toisessa sain vähän osumaa takakulmaan ja pyörähdin. Viimeisen alkuerän lähtösuoralla meinasin pyörähtää ja jouduin menemään siitä lisälenkille. Yritin saada kärkikuskia kiinni, mutta siinä lähdön jälkeisessä tilanteessa oli mennyt liikaa aikaa, Trogen selvitti.

Kolmen alkuerän jälkeen oli vuorossa semifinaali, josta Trogen raivasi voitolla tiensä finaaliin. Finaaliin Trogen pääsi starttaamaan paalupaikalt, ja lähtö onnistui. Lopulta Trogen otti uransa ensimmäisen voiton murskaavalla neljän sekunnin erolla. Voitolla hän nousi sarjan johtoon neljän pisteen erolla Oskar Leitgeberiin.

– Finaalissa sain hyvän lähdön ja ensimmäisellä kierroksella oli tiukkaa, mutta sitten sain tehtyä eroa ja ajoin täysillä maaliin. Olen tosi iloinen, koska sain kakkossijat nyt muutettua voitoksi, Trogen kilpailun jälkeen.

Kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Kouvolassa 26.8. ja finaali Ruotsin Tierpissä 7. lokakuuta.

RX Academyn sarjatilanne 3/5:
1) Sami-Matti Trogen     76p
2) Oskar Leitgeber Puola 72p
3) Jimi Kalliomäki       67p
4) Marko Muru Viro       60p
5) Isak Reiersen Ruotsi  55p

Lue myös nämä