Quantcast

”Jarihan painoi dunkkuun niin, että tukka lähtee” – Huttunen säväytti Harjun pätkällä

Ensimmäistä kertaa Rally1-luokituksen autolla kilpaileva Jari Huttunen oli yllättävän kovassa iskussa Suomen MM-rallin avanneella Harjun yleisöpätkällä torstai-iltana.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Huttunen sai M-Sport-tallin Ford Puma Rally1 -hybridikilpurin hyvään vauhtiin Jyväskylän perinteikkäällä pikataipaleella. Huttunen sijoittui erikoiskokeella viidenneksi jäätyään 3,2 sekuntia Hyundain Thierry Neuvillen pohja-ajasta.

Viileästä olemuksestaan tunnettu Huttunen oli yhtä hymyä Paviljongin huoltoalueella pätkän jälkeen.

– Oli kyllä huippukivaa ajaa tuolla. Pelkäsin hieman, että mitenköhän saadaan auto mahtumaan betonien väliin. Mutta kivaa oli ajaa, Huttunen kertasi.

Harjulla oli jättiyleisö kannustamassa Huttusen ja muiden suomalaiskuskien menoa.

– Koetin olla katsomatta (yleisöä). Katsoin enemmän tietä. Joo, varmaan oli hyvä meininki ja paljon porukkaa, Kiuruvedeltä kotoisin oleva kuljettaja sanoi.

Huttunen sai testata Ford Pumaa vain yhden päivän Virossa heinäkuun puolella. Torstaiaamun testierikoiskokeella hän sai hieman lisää tuntumaa työkaluunsa.

– Emme ole tehneet autoon mitään muuta kuin hieroneet penkin paikkaa, jotta saadaan hyvä ajoasento, Huttunen veisteli.

Huttunen oli nopein Ford-kuljettaja kaupunkipätkällä. Hän sai kehut muilta suomalaiskuskeilta illan päätteeksi.

– Jarihan painoi dunkkuun niin, että tukka lähtee. On sulla vissiin vähän potkua siitä sähkömoottorista, WRC2-luokassa kilpaileva Teemu Suninen lausahti maanmiehelleen.

– Kehuin Jaria kovasti. Katsoin livelähetyksestä, että hän meni tosi siististi. Ajo näytti todella nätiltä ja aika oli myös hyvä, Toyota-kuski Esapekka Lappi komppasi.

MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä sijoittui neljänneksi Harjun pikataipaleella. Eroa Neuvilleen kertyi 2,7 sekuntia.

– Täytyy sanoa, että Harju ei ole ikinä hauskin pätkä kuljettajan näkökulmasta, koska se on niin hankala. Mutta olihan siellä mahtava fiilis autossa, kun näki livelähetyksestä, kuinka paljon siellä on porukkaa ja hieno fiilis auton ulkopuolella.

Suomen MM-ralli jatkuu perjantaina, jolloin ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta.

Katso alta video Suomen MM-rallin testierikoiskokeesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat