Quantcast

Esapekka Lappi virnisti ja kertoi iltapalareseptin menestykselle – ”Kaljalla mennään”

Toyotan Esapekka Lappi avasi Suomen MM-rallin legendaarisella Harjun kaupunkierikoiskokeella seitsemänneksi parhaalla ajalla.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eroa pohjat ajaneeseen Hyundain Thierry Neuvilleen kertyi 3,8 sekuntia eli yli sekunti per kilometri. Lappi kertoi kuitenkin ottaneensa kimurantin yleisöpätkän varovaisesti. Perjantaina varsinainen ralli alkaa, kun ohjelmassa on yhdeksän pikataivalta.

– Pikkuisen pidempi ja kinkkisempi pätkä oli kuin aiemmin. Siellä oli yksi ilkeä paikka, sellainen todella kapea suttu tai mikä ikinä onkaan. Tuntui vähän ärsyttävältä, kun nuottiautolla oli tunne, että eihän siitä mahdu edes läpi. Ralliautolla meni kieltämättä helpommin, Lappi jutteli Rallit.fille.

Torstai-illan yleisöpätkää kuljettajat odottelivat koko päivän aamun testierikoiskokeen jälkeen.

– Saahan siinä vähän herätellä itseään iltapäivän jälkeen, ja kun vielä syö iltaruuan, niin alkaa kummasti väsyttämään. Eihän se optimaalisin tilanne ole, mutta aina kun pääsee ajamaan, niin onhan se siistiä. Lappi sanoi.

Perjantaiaamuna kuskeilla on edessään varhainen herätys. Millä aamupalalla Pieksämäen ralliässä meinaa itsensä lyödä vireeseen?

– Varmaan pitäisi sanoa niin kuin aikanaan, että kaljalla mennään, Lappi laukaisi naurun remakan säestämänä.

Oli aamupala mikä tahansa, on perjantaina edessä uutta sekä vanhaa erikoiskoetta.

– Laukaa on huomenna kaikille tuttu, mutta Lankamaa on viimeksi yhdeksän vuotta ajettu näin päin, eikä muutenkaan siellä ole viime aikoina kovin usein päästelty. Siellä varmasti tulee eroja, Lappi koki.

Tutusta ja turvallisesta perjantaiaamun avauksesta Laukaasta Lapilla on myös huonoja muistoja, kun kaudella 2018 Suomen MM-ralli päättyi ulosajoon samaisella pätkällä sunnuntaiaamuna.

– En tiedä, mikä siinä on, mutta se paikka näyttää nykyään paljon helpommalta. En tiedä, onko ne ojat tehty uusiksi vai mitä, mutta ei se miltään paikalta enää näytä. Tuntuu, että sen voi mennä läpi tosi kovaa ja niin menin muun muassa viime vuonna. En tiedä, mitä siellä kävi sitten silloin 2018, Lappi ihmetteli.

Katso alapuolelta testipätkän parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat