Jari-Matti Latvalalta ymmärrystä turhautuneelle Kalle Rovanperälle

Kalle Rovanperälle jäi hieman hampaankoloon Kenian Safari-rallista, vaikka hän ajoi kakkoseksi klassikkokilpailussa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kakkossija oli oikein passeli Rovanperälle, sillä hänen lähimmät uhkaajansa MM-sarjassa olivat ongelmissa Keniassa. Rovanperä nykäisi lisää etumatkaa MM-taulukon kärkipaikalla – nyt hänellä on 37 pisteen kaula Hyundai-kuljettaja Thierry Neuvilleen, jonka oli tyytyminen kahdeksanteen tilaan Safarissa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Rovanperä kamppaili kisan voitosta viimeiseen saakka Toyota-tallikaveriaan Sebastien Ogieria vastaan, mutta tällä kertaa ykköstila jäi 6,7 sekunnin päähän.

Suomalaismestari suunnitteli vielä kovaa hyökkäystä kisan päättäneelle Power Stagelle ja kohti viittä lisäpistettä. Tällä kertaa Rovanperän vauhti riitti ”vasta” pätkän kolmostilaan ja kolmeen bonuspinnaan.

Rovanperästä oli aistittavassa pieni turhautuminen kisan päätteeksi, vaikka sarjan kannalta tulos oli oikein oiva.

– Power Stage on tärkeä Kallelle ja hän halusi voittaa sen. Tällä kertaa hän ei pystynyt tekemään sitä. Kalle sanoi, että autosta puuttui hieman tehoja, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi Rallit.fille.

– Emme tässä vaiheessa tiedä, mikä siihen oli syynä, koske emme ole ehtineet tutkia asiaa. Mutta ymmärrän täysin, miksi Kalle on pettynyt.

Latvala näki positiivisen seikan Rovanperän pettymyksessä.

– Kuljettajalla pitää olla voitontahtoa, jos on maailmanmestari. Muuten mestariksi ei tule koskaan.

Toyota saalisti Keniasta lopulta huikean neloisvoiton – jo toisen kerran putkeen. Kolmanneksi ajanut Elfyn Evans ja nelostilan napannut Takamoto Katsuta takasivat japanilaismerkille jättipotin.

– Minulle tämä kertoo sen, että meillä on loistava talli. Olemme tehneet asioita oikein sekä ymmärtäneet tämän kilpailun filosofian ja perinteet, Latvala painotti.

– Tämä kilpailu vaatii oikeanlaista lähestymistapaa ja ymmärrystä. Se on tärkein seikka. Täällä pitää olla valmistautunut kaikkeen ja auton pitää olla vahva, Latvala avasi Toyotan menestysreseptiä.

Rallin MM-kausi jatkuu heinäkuun puolivälin jälkeen, kun pisteistä ajetaan Virossa.

Katso rallin MM-sarjan kalenteri täältä.

Lue myös: Toyota-kuljettajat tekivät ”kostoiskun” Jari-Matti Latvalalle

Lue myös: Kalle Rovanperä äimisteli Sebastien Ogierin touhua

Katso alta Kenian Safari-rallin huipennus.

Lue myös nämä

  • Uusimmat