Nyt pamahti! Thierry Neuville hylättiin Keniassa – käytti sääntöjen vastaista ”tiedustelijaa”

Hyundai-tähti Thierry Neuville surkea Kenian MM-ralli on kääntynyt vieläkin surkeampaan suuntaan.
Thierry Neuville ja tallipomo Cyril Abiteboul
2023 FIA World Rally Championship Round 06, Safari Rally Kenya 21-25 June 2023 Cyril Abiteboul, Thierry Neuville Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kenian rallin tuomaristo tiedotti maanantain vastaisena yönä, että belgialaiskuskin suoritus on hylätty. Neuvillen autokunta oli käyttänyt nuotituksen jälkeen erikoiskokeella luvatonta henkilöä, joka oli tuonut belgialaiselle tietoa pätkän olosuhteista.

Nuotituksen jälkeen tiimin jäsenet eivät saa kiertää erikoiskokeita.

– Henkilö, joka liittyi autokuntaan numero 11 on käynyt kiertämässä kaksi erikoiskoetta nuotituksen jälkeen. Tämä on tapahtunut ilman lupaa, tuomariston tiedotteessa sanotaan.

Neuville keskeytti legendaarisen Safari-rallin kertaalleen perjantaina, mutta pääsi lopulta kahdeksantena maaliin ja voitti myös kisan päättäneet Power Stage -erikoiskokeen. Hylkäyksen myötä Neuville menettää saavuttamansa yhdeksän MM-pistettä.

Tuomariston mukaan erikoiskokeilla luvattu tiedustellut henkilö oli pysäytetty kahteen otteeseen kisaviranomaiset toimesta. Neuville tunnusti asian tuomaristolle. Vaikka Neuville ja Hyundain rallitiimi tunnustivat rehellisesti rikkeensä, on Kansainvälisen autoliitto FIA:n sääntöjen mukaan kyseinen rikkomus hylkäyksen arvoinen.

– Kun asiasta kysyttiin auton numero 11 kuljettajalta, hän myönsi heti tuntevansa kyseisen henkilön. Kuljettaja oli pyytänyt henkilön apua, jotta muutamat pahat huolta aiheuttaneet paikat (missä kivet olivat siirtyneet) tulisivat selville. Kuljettaja antoi rehellisen yhteenvedon asiasta ja pyysi tuomareilta anteeksi harkintakyvyn puutetta, tuomariston tiedotteessa kerrotaan.

Hylkäyksen myötä Toyotan Kalle Rovanperän MM-johto kasvoi entisestään. Sarjan kakkoseksi nousi Rovanperän tallikaveri Elfyn Evans, joka on jäänyt suomalaiskuskista 41 pistettä. Toyotan Sebastien Ogier ja M-Sport Fordin Ott Tänak ovat Rovanperästä 42 pisteen päässä.

Neuville valahti MM-taulukossa toiselta sijalta viidenneksi. Eroa Rovanperään on 47 pistettä.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin Power Stage -erikoiskokeen parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat