Quantcast

Jari-Matti Latvalalta mahtava uutinen – ”Aika selvällä pohjalla se on”

Jari-Matti Latvala on toiminut Toyotan WRC-tallin päällikkönä kahden vuoden ajan.
Jari-Matti Latvala ja Kaj Lindström
Jari-Matti Latvala ja Kaj Lindström. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotalle kaksi kulunutta vuotta ovat olleet satumaisia, kun tiimi on juhlinut kumpaisellakin kaudella sekä kuljettajien, kartturien että valmistajien maailmanmestaruutta.

Miten ex-kuljettaja itse arvioi toimintaansa tallipäällikön pallilla?

– Tulokset ovat olleet aivan mahtavia tuon tiimin kanssa. Jos kouluarvosanan itselleen antaisi, niin olisiko se jotain ysin luokkaa, Latvala arvioi Rallit.fille.

– Kyllä tässä minullakin vielä parannettavaa riittää.

Toyotalla johtovastuuta on jaettu. Johtoportaassa toimivat Latvalan lisäksi urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström, tekninen pomo Tom Fowler sekä projektijohtajan titteliä kantava Yuichiro Haruna.

Lindtröm vastaa siis urheilupuolesta, Fowler tekniikan toimimisesta ja Haruna muun muassa henkilöstöstä. Latvalan rooliin kuuluvat viestintä median suuntaan sekä kuskien tukena oleminen, joskin muitakin tehtäviä löytyy.

Latvala paljastaa Rallit.fille, että hommat Toyotan tallipomon roolissa jatkuvat myös ensi kaudella. Asiasta on jo sovittu Toyotan nokkamiehen Akio Toyodan kanssa.

– Minua on pyydetty katsomaan ensi vuotta. Alustavasti on sovittu ensi vuodesta, mutta varsinaista sopimusta ei ole tehty. Aika selvällä pohjalla se on, Latvala sanoo.

Latvalan oma ajoura WRC-tasolla loppui vuoden 2019 jälkeen, kun Toyota ei enää uusinut tuurilaisen sopimusta. Vielä kaudella 2020 Latvala osallistui Ruotsin MM-ralliin, mutta ura katkesi lopullisesti, kun mies otti vastaan tallipomon tehtävän.

Toyota julkisti ensi kauden kuljettajakokoonpanonsa varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa. Maailmanmestari Kalle Rovanperä, walesilainen Elfyn Evans, japanilainen Takamoto Katsuta ja Sebastien Ogier ajavat tallissa kaudella 2023.

Tiimiin tulee siis vain yksi muutos, kun Esapekka Lappi siirtyy Hyundain leipiin. Hyundain odotetaan julkistavan oman miehistönsä vielä perjantain aikana.

Uusi rallikausi starttaa ensi vuoden tammikuussa Monte Carlosta.

Lue myös: Toyotan WRC-rallitiimi julkisti kuljettajansa – Esapekka Lapin kohtalo sai viimeisen sinetin

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat