Tallilta vahvistus: Esapekka Lappi on Hyundain mies – ”Elämä on täynnä yllätyksiä”

Hyundain WRC-talli vahvisti perjantaina, että Esapekka Lappi ajaa jatkossa tallin kuljettajana rallin MM-sarjassa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lapin siirrosta Hyundaille oli huhuiltu jo pidempään, ja nyt Hyundai tiedotti virallisesti asiasta.

Hyundai vahvisti samalla, että espanjalaiskonkari Dani Sordo ajaa osan ensi kauden kisoista tallin kolmosautolla. Lapin lisäksi talli pestasi miehistöönsä Craig Breenin, joka edusti tänä vuonna M-Sport Fordia. M-Sport ilmoitti torstaina, että se on purkanut Breenin sopimuksen. Breen jakaa Hyundain kolmosautoa Sordon kanssa ensi vuonna.

Teemu Suniselle ei sen sijaan löytynyt ajopaikkaa Hyundain tehdastiimistä. Suninen ajoi tänä vuonna Hyundain WRC2-tiimissä ja toivoi pääsevänsä ajamaan kisoja Rally1-autolla kaudella 2023.

Lappi, 31, palasi täksi vuodeksi rallin MM-sarjan pääluokkaan, jossa hän ajoi seitsemän osakilpailua Toyotan tehdastiimin Rally1-autolla. Hän vuorotteli tiimin kolmosautossa kahdeksankertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin kanssa.

Lapille olisi ollut Toyotalta tarjolla osa-aikainen sopimus myös kaudelle 2023. Hyundailla hän pääsee sen sijaan ajamaan kaikki ensi kauden rallit tiimin belgialaistähden Thierry Neuvillen rinnalla.

– Elämä on täynnä yllätyksiä, Lappi iloitsee Hyundain tiedotteessa.

Hyundailta avautui paikka pieksämäkeläiselle, kun Ott Tänak ilmoitti jo lokakuun puolella jättävänsä tiimin kauden 2022 jälkeen. Virolaistähti ei ole vielä vahvistanut, mitä hän aikoo tehdä ensi vuonna.

Lappi jättää Toyotan tehdastiimin jo toisen kerran ralliurallaan. Edellisen kerran hän lähti ”suomalaistiimistä” kauden 2018 jälkeen ja loikkasi Citroenille kahden vuoden sopimuksella.

Citroen vetäytyi kuitenkin MM-sarjasta vuoden 2019 lopussa, minkä jälkeen Lappi löysi ajohommia M-Sport Fordilta kaudelle 2020. Viime vuonna Lappi antoi kolmessa MM-rallissa näyttöjä, jotka avasivat oven takaisin Toyotalle.

Tänä vuonna Lappi nappasi kolme palkintosijaa rallin MM-sarjassa. Hän ajoi kolmanneksi Ruotsin, Suomen ja Belgian osakilpailuissa. MM-sarjan loppupisteissä yhdeksänneksi sijoittunut suomalainen ajoi kauden viimeisen kilpailunsa syyskuussa Kreikassa.

Lappi nähdään ensimmäisen kerran tositoimissa Hyundailla kauden 2023 avaavassa Monte Carlon MM-rallissa tammikuussa.

Lue myös: Toyotan WRC-rallitiimi julkisti kuljettajansa – Esapekka Lapin kohtalo sai viimeisen sinetin

Lue myös: Jari-Matti Latvalalta mahtava uutinen – ”Aika selvällä pohjalla se on”

Katso alta Japanin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä