Quantcast

Jari-Matti Latvala sai ”dream teaminsa” – ”Esapekka taistelee voitoista ensi kaudella!”

Toyota 2022
Toyotan rallitallin kokoonpano vuosimallia 2022. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-talli ilmoitti torstaina odotetun kokoonpanon ensi kaudeksi, kun tiimi vahvisti Elfyn Evansin, Kalle Rovanperän, Sebastien Ogierin ja Esapekka Lapin sopimukset.

Rovanperä ja Evans ajavat täyden kauden uudella GR Yaris Rally1 -autolla. Kolmatta tehdastallin autoa jakavat Ogier sekä Lappi.

Lappi palaa tuttuun ympäristöön, sillä pieksämäkeläinen ajoi Toyotan leivissä kausilla 2017-18. Täksi kaudeksi mies jäi työttömäksi rallin MM-sarjasta, mutta antoi Rovaniemellä ja Portugalissa vuokrakalustolla WRC2-luokassa kovat näytöt osaamisestaan. Viimeinen niitti sopimukselle oli Lapin hieno paluu WRC-auton rattiin viime viikonloppuna Jyväskylässä.

– Olen todella onnellinen, että voin palata Toyotalle. Tuntuu kuin palaisi kotiin. Minulla on hienoja muistoja takavuosilta ja oli upeaa työskennellä tiimin kanssa viime viikonloppuna taas yhdessä, Lappi hehkuttaa.

– Heti kun palasin Yaris WRC:n rattiin, tunsin, että tämä on se minun autoni. Toki ensi vuonna autot vaihtuvat, enkä ole uudella autolla ajanut vielä yhtään. Näyttää siltä, että se on aika erilainen uudistusten myötä. On silti hienoa päästä mukaan, kun sarjassa siirrytään uudelle aikakaudelle.

Tallipomo Jari-Matti Latvala kertoi viime viikolla, että aikoo ehdottaa Lappia Japanin päähän. Ex-kuljettajan näkemys hyväksyttiin.

– Olen erittäin iloinen, että voin toivottaa Esapekan tervetulleeksi takaisin tiimiimme. Hän on todistanut aiemmin, että voi voittaa kilpailuja. Esapekka on myös kasvanut paljon kuljettajana ja on hyvin nälkäinen, Latvala summaa.

– Hän todisti vauhtinsa viime viikonloppuna. Minusta hän on täydellinen mies jakamaan auton Sebastienin kanssa sekä auttamaan meitä merkkimestaruuden tavoittelussa. Olen varma, että hän taistelee myös itse voitoista ensi kaudella.

Latvala sai ensi vuodeksi unelmatiiminsä. Tuurilainen on jo pitkään puhunut, että haluaa jatkaa nykyisten kuljettajiensa kanssa. Vain Ogierin aisapari oli selvityksen alla, mutta Lapin otteet vakuuttivat Latvalan jo aikoja sitten.

– On mahtavaa, että Elfyn ja Kalle halusivat jatkaa meidän kanssamme. He tulevat taistelemaan kuljettajien mestaruudesta ensi vuonna. Elfyn on todella tasainen ja varma kuski, joka tuo meille aina paljon pisteitä. Suomessa hän todisti olevansa myös yksi sarjan nopeimmista kuskeista ja ehdottomasti yksi ehdokas uudeksi mestariksi, Latvala sanoo.

– Kallelta olemme nähneet tänä vuonna paljon loistavia suorituksia. Hän kehittyy koko ajan, kun saa enemmän ja enemmän kokemusta. Hän on myös vahva ehdokas mestaruustaisteluun.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin ratkaisuhetket. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389240″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat