Quantcast

Sebastien Ogier joutuu vaihtamaan kartanlukijaa

Julien Ingrassia ja Sebastien Ogier
Kartanlukija Julien Ingrassia (vas.) ja Sebastien Ogier ovat voittaneet neljä osakilpailua tällä kaudella. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier kilpailee ensi kaudella rallin MM-sarjassa uuden kartanlukijan kanssa.

Toyota ilmoitti torstaina, että se on tehnyt jatkosopimukset Ogierin, Elfyn Evansin ja Kalle Rovanperän kanssa. Lisäksi talliin tulee Esapekka Lappi, joka vuorottelee tiimin kolmosautossa Ogierin kanssa.

Seitsenkertainen maailmanmestari Ogier ajaa ensi vuonna vain valikoiduissa MM-ralleissa, sillä hän aikoo kilpailla enemmän WEC-ratasarjassa ja keskittyä perhe-elämään. Ogierin ura kokee toisenkin mullistuksen, sillä hänen luottokartanlukijansa Julien Ingrassia lopettaa uransa tämän vuoden lopussa.

Ensi vuonna Ogierille lukee nuotteja Benjamin Veillas, joka on ranskalaistähdelle entuudestaan tuttu mies. Veillas on istunut aiemmin Ogierin rinnalla testeissä ja kuuluu Toyota-kuljettajan etuautoryhmään.

Ogier on kilpaillut käytännössä koko uransa Ingrassian kanssa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Parivaljakko on osallistunut yhdessä 166 MM-ralliin, joissa he ovat saavuttaneet 53 osakilpailuvoittoa ja 90 palkintosijaa.

Ogierin ensi vuoden kilpailuohjelma on vielä auki, sillä lopullinen MM-kalenteri lyödään lukkoon vasta ensi viikolla.

– Odotan sitä, että pääsen viettämään enemmän aikaa perheeni kanssa tämän vuoden jälkeen, mutta samaan aikaan olen iloinen, että pysyn Toyotalla ja minulla on mahdollisuus ajaa muutamia ralleja ensi vuonna, Ogier kertoo tiimin tiedotteessa.

– Teen parhaani auttaakseni tiimiä valmistajien MM-sarjassa ja uuden auton kehityksessä. Odotan jännityksellä sitä, mitä uuden sukupolven autot tuovat lajille.

Ensi vuonna MM-sarjan pääluokassa kilpaillaan Rally1-luokituksen autoilla, joissa on hybridiyksikkö polttomoottorin rinnalla.

Ogierilla ja Ingrassialla on mahdollisuus päättää yhteinen matkansa kahdeksanteen maailmanmestaruuteen. Ranskalaiskaksikko johtaa MM-sarjaa 24 pisteen erolla tallikavereihinsa Elfyn Evansiin ja Scott Martiniin ennen kahta viimeistä osakilpailua.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin päätöspäivän parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389240″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat