Quantcast

Jari-Matti Latvala paljastaa: Kalle Rovanperän menestyksen taustalla merkittävä päätös

Toyotan Kalle Rovanperä on niittänyt menestystä tallin uudella GR Yaris Rally1 -autolla kuluvalla kaudella.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun kaudesta on takana kuusi osakilpailua, Rovanperällä on tilillään peräti neljä voittoa. Edellisessä osakilpailussa Keniassa Toyota saavutti Rovanperän johdolla peräti neloisvoiton.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Uudet Rally1-hybridit tulivat MM-sarjaan täksi kaudeksi. Toyotan auto on toistaiseksi ollut vahvin, sillä M-Sportin Ford Puma ja Hyundain tuorein kilpuri ovat saavuttaneet vain yhden voiton kumpainenkin.

Toyotan tallipäällikön Jari-Matti Latvalan mukaan menestyksen taustalla on merkittävä päätös, joka tehtiin viime vuoden lopulla.

– Keskityimme kehitystyöhön, jotta voisimme tehdä autosta todella vahvan. Siinä vaiheessa emme optimoineet suorituskykyä, Latvala taustoittaa rallin MM-sarjan nettisivuilla.

– Päätimme, että haluamme tehdä luotettavan auton, ja yritämme optimoida suorituskyvyn sitten, kun aikaa on enemmän.

Sekä M-Sport Ford että Hyundai ovat näyttäneet, että niidenkin autoista löytyy vauhtia. Mutta etenkin Hyundain ongelmana on ollut luotettavuus. Toyota oli ainoa talli, jonka kaikki kuljettajat selviytyivät Safari-rallista ilman keskeytyksiä.

– Esimerkiksi Sardiniassa suorituskykymme ei ollut parhaimmillaan, mutta Keniassa näimme luotettavuuden, joka oli erittäin tärkeä ja tarpeellinen seikka. Insinöörimme ovat tehneet todella hyvää työtä, Latvala kehuu.

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperän Toyota kesti Safarin rytkyissä. Kuva: McKlein

Rallin MM-sarjassa kilpaillaan seuraavaksi äärimmäisen nopeilla sorateillä Virossa ja Suomessa. Kisojen uskoisi sopivan Toyotalle, jonka päämaja sijaitsee Jyväskylässä.

Latvalan mukaan Toyotalla jatketaan töiden paiskimista, jotta muut tiimit pysyvät takana.

– Kun menestystä tulee, jalkojen on pysyttävä tukevasti maassa, jotta menestystä voi tulla jatkossakin. Jos jalat nostaa ylös maasta, homma ei pääty hyvin, Latvala huomauttaa.

Viron MM-ralli ajetaan 14.-17. heinäkuuta. Suomen MM-ralli on ohjelmassa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Katso alapuolelta kooste tapahtumarikkaasta Safari-rallista.

Lue myös nämä