Quantcast

Rallitähdet vaihtoivat työhaalareihin kesken kisan – ”Näin käy, kun kaadat auton”

M-Sport Fordin Gus Greensmith ja Adrien Fourmaux pääsivät tekemään myös mekaanikon hommia viime viikonloppuna ajetussa Kenian Safari-rallissa.
Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittikuski Greensmith ja ranskalaispilotti Fourmaux vaihtoivat työhaalareihin keskeytettyään toisena kisapäivänä. Greensmith oli kellauttanut Ford Pumansa kyljelleen ja kilpuri piti takoa kuntoon viimeistä päivää varten.

– Se oli oma päätökseni, että ryhdyn hommiin. Näin käy, kun kaadat auton – sinun pitäisi korjata se, Greensmith kertoi rallin MM-sarjan nettisivujen mukaan.

– Se pitää tiedostaa, kuinka paljon työtä auton eteen tehdään. Tässä pitää olla halukas tekemään ylimääräisiä hommia auttaakseen tiimin muita jäseniä, jos jotain menee pieleen.

Greensmithin mukaan hänen tehtäväkseen jäivät niin sanotut perushommat.

– Heistä kukaan ei luottanut minulle tärkeitä asioita. Mutta ajatus oli tärkein, Greensmith veisteli.

Katso alta video Greensmithin ja Fourmaux’n lisäurakasta.

https://twitter.com/MSportLtd/status/1540733564072759297?s=20&t=6CR8D8m9VsR8v-sJii3YXw

Safari-rallissa yhden pohja-ajan kellottaneen Fourmaux’n toinen keskeytys johtui jousituksen pettämisestä. Fourmaux ja kartanlukija Alexandre Coria pistivät auton huoltoalueella kuntoon yhden mekaanikon avustuksella.

– On tärkeää oppia uusia asioita. Kenties seuraavalla kerralla pystymme korjaamaan auton ajoissa ja jatkamaan kisassa. Korjaustöiden tekeminen on toki helpompaa huoltoalueella kuin tien sivussa, missä auton saa nostettua vain hieman maasta, Fourmaux sanoi.

Fourmaux ja Greensmith jäivät pistesijojen ulkopuolelle Safari-rallissa. Molemmat Ford-kuljettajat saivat kuitenkin lisäpisteitä kilpailun päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta: Greensmith kaksi ja Fourmaux yhden.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan Virossa 14.-17. heinäkuuta.

Katso alapuolelta kooste tapahtumarikkaasta Safari-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat