Jari-Matti Latvala palaa tallipäällikön rooliin Chilen MM-rallissa – ”Kaikki on hyvällä mallilla”

Toyotan WRC-talli puolustaa voittoa neljän vuoden takaa Chilen MM-rallissa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maailmanmestariksi kaudella 2019 ajanut Ott Tänak juhli Toyotan ratissa ykköstilaa, kun Chilessä ajettiin historian ensimmäinen MM-osakilpailu. Tätä nykyä Toyotan tallipäällikkönä toimiva Jari-Matti Latvala puolestaan koki Chilessä keskeytyksen lauantai-iltana teknisen vien vuoksi.

Latvalalla on hyvät muistikuvat Chilen rallista, joskin erikoiskokeet ovat muuttuneet ja uusia pätkiä on tullut mukaan tämän kauden painokseen. Latvala palaa tallipomon rooliin parin kisan tauon jälkeen, sillä elokuun Suomen osakilpailussa mies ajoi itse ja Kreikan rallin aikaan Latvala piipahti ajohommissa Japanissa.

– Ajoin kisan vuonna 2019 ja se on paljon jouheampi ja nopeampi sorakisa kuin esimerkiksi edellinen Kreikan ralli. Tiestössä on yhtäläisyyksiä Suomeen, Walesiin ja Uuteen-Seelantiin, Latvala muistelee.

– Mukana on todella teknisiä osuuksia. Pätkillä voi olla tosi nopeita ja jouheita osuuksia sekä hyvin teknisiä kohtia, jossa käännytään koko ajan.

Kreikan MM-rallin kaksoisvoiton jälkeen Toyotan valmistajien mestaruus on enää sinettiä vaille valmis. Kolmas perättäinen autonvalmistajien MM-pokaali ei kuitenkaan todennäköisesti varmistu vielä Chilessä.

– Kreikan menestyksen jälkeen tilanteet kaikissa MM-sarjoissa ovat meille hyvällä mallilla. Kolme kisaa on kuitenkin yhä jäljellä, joten on tärkeää jatkaa työntekoa, että saamme kaikki mestaruudet varmistettua, Latvala miettii,

– Paras tapa varmistaa mestaruus on maksimoida meidän tuloksemme. On hienoa palata takaisin Chileen. Kisan pitäisi sopia hyvin kaikille meidän miehistöillemme.

Chilen MM-ralli starttaa torstaina iltapäivällä Suomen aikaa ajettavalla testierikoiskokeella. Rallissa ajetaan yhteensä 16 pikataivalta, joille mittaa kertyy reilut 320 kilometriä. Kisan keskuspaikkana toimii Concepcionin kaupunki.

Katso alapuolelta, mitä Chilen MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat