Hyundain WRC-talli taistelee enää maineesta ja kunniasta – ”Haluamme todistaa automme todellisen potentiaalin”

Hyundain WRC-talli on luovuttanut taistelun valmistajien mestaruudesta kaudella 2023.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun ajamatta on enää kolme osakilpailua, on Toyota karannut jo 91 pisteen päähän. Koska MM-sarjassa osallistujia on niin vähän pääluokassa, voidaan kolmas perättäin valmistajien titteli käytännössä jo sinetöidä.

Viimeinen niitti Hyundain arkkuun napsahti parin viikon takaisessa Kreikan osakilpailussa, jossa Toyota nappasi kaksoisvoiton. Pettymys oli korealaisvalmistajalle suuri, sillä vielä viime kaudella samassa rallissa juhlittiin historiallista Hyundain kolmoisvoittoa.

– Kreikan ralli toi meille pettymystä, mutta toki vähän myös menestystä. Meidän tavoitteemme on Chilessä jatkaa podium-putkeamme, tallipäällikkö Cyril Abiteboul sanoo.

Chilen MM-rallissa Hyundai taistelee siis kunniasta. Toki myös voittokantaan palaaminen on suunnitteilla. Hyundain suomalaiskuskit Esapekka Lappi ja Teemu Suninen ovat aina viihtyneet nopeissa soraralleissa. Tänä vuonna myös tiimin ykköshevonen Thierry Neuville on osoittanut piristymisen merkkejä nopeissa kisoissa.

Neuvillen osalta hommaa kuitenkin varjostaa edellisen Chilen MM-rallin hurja ulosajo vuonna 2019. Toki ennen ulosajoaan belgialaistähti oli kärkivauhdissa.

– Kaikilla meidän miehistöillämme on kokemusta Chilen rallista. Thierry voitti viimeksi pätkiä ja Teemu sekä Esapekka ajoivat tasaisesti sijoille viisi ja kuusi. Vaikka edessä on vähän tuntemattomampi kisa, me haluamme tuoda Chilestä mukanamme ison kasan pisteitä, Abiteboul suunnittelee.

– Lisäksi on tärkeää todistaa automme todellinen potentiaali. Chilen kaltaisella tiestöllä automme ja kuskimme tiedetään vahvoiksi.

Katso alapuolelta, mitä Chilen MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat