Jari-Matti Latvala pääsi ulos noidankehästä – ”Ei ole helppoa ajaa veitsi kurkulla”

Tommi Mäkinen ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Toyotan Jari-Matti Latvala palasi miltei yhdeksän kuukauden tauon jälkeen palkintokorokkeelle, kun hän ajoi kolmanneksi Suomen MM-rallissa.

Palkintosijat olivat karttaneet Latvalaa kauden avauspuoliskolla, mutta Keski-Suomen sorilla hän sai toivomansa onnistumisen.

– Uskon ja toivon, että tästä homma kääntyy. Nyt on katkaistu vaikein jakso. Yleensä sitten alkaa kulkea paremmin, kun pääsee ulos noidankehästä, Latvala sanoi.

Latvalan Toyota-sopimus on katkolla kuluvan kauden jälkeen. Jyväskylässä hän antoi näytön siitä, että hän pystyy edelleen ajamaan huipputasolla.

– Olo on todella helpottunut. Olen ajanut ammattilaisena vuodesta 2008, ja ensimmäistä kertaa oli näin pitkä aika ilman palkintosijoja yhden kauden aikana. Paineita kasaantuu olkapäille, vaikka kuinka paljon on ajanut rallia. Paine on jo niin kova, että ei oikein pysty edes ajamaan.

– Se ei ole helppoa, kun ajaa koko urasta ja sen jatkosta veitsi kurkulla, Latvala tiivisti.

Katso alta kooste kilpailun päättäneen Ruuhimäen erikoiskokeen tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Latvala oli mukana voittokamppailussa lauantaipäivään saakka, mutta rengasrikko pudotti hänet tallikaverinsa Ott Tänakin kyydistä. Sen jälkeen Latvala väänsi kakkossijasta Citroenin Esapekka Lappia vastaan. Latvala taipui entiselle tallitoverilleen 7,6 sekunnilla.

– Pahinta on, kun joutuu vaihtamaan rytmiä. En onnistunut siinä lauantaina, enkä pystynyt ajamaan samalla tasolla kuin Esapekka. Pudotin vauhtia, mutta liikaa. En saanut enää oikeasta rytmistä kiinni.

– Maailma ei kaadu siihen, onko toinen vai kolmas. Nyt ollaan pitkästä aikaa podiumilla ja se avaa tätä peliä eteenpäin, Latvala summasi.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja