Esapekka Lappi sai kaipaamansa helpotusta – ”Tämä tuntuu melkein voitolta”

Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing

Esapekka Lappi sai pitkästä aikaa kunnon onnistumisen, kun hän ajoi toiseksi sunnuntaina päättyneessä Suomen MM-rallissa.

Citroen-kuljettajan edelle ehti ainoastaan MM-sarjan kärkikuljettaja Ott Tänak, joka karkasi haastajiltaan lauantain erikoiskokeilla. Lappi kävi kisan loppuun asti kamppailua Toyotan Jari-Matti Latvalaa vastaan ja löi maanmiehensä lopulta 7,6 sekunnin erolla.

– Tämä tuntuu melkein voitolta. Olen tosi tyytyväinen viikonloppuun. Oli nautinto ajaa pitkästä aikaa. Auto toimi hienosti ja kävi hyvin käteen. Oli kiva nähdä, että pystyttiin vähän haastamaan Toyotaa, eikä niin vähääkään. Välillä ajoimme ihan kilpailukykyisiä aikoja, Lappi myhäili.

– Meinasi vähän jännittää, että miten tässä oikein käy. Oli pidettävä mielessä, että ajetaan vain samalla tavalla kuin koko viikonloppu, Lappi kertasi päätöspäivän vääntöä.

Katso alta kooste kilpailun päättäneen Ruuhimäen erikoiskokeen tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Citroenille täksi kaudeksi siirtynyt Lappi ajoi myös helmikuisessa Ruotsin MM-rallissa kakkoseksi, mutta sen jälkeen pieksämäkeläisellä on ollut pitkä kuiva kausi.

– Olo on helpottunut. Mutta tätä ei voi nautiskella liikaa. Tämä on vain yksi kisa, ja nyt pitää saada tälle jatkumoa. Nyt se on mahdollista, kun auto sopii paremmin itselle, Lappi sanoi.

Kauden seuraava MM-ralli on ohjelmassa kolmen viikon kuluttua Saksassa, missä kilpaillaan asvalttiteillä.

– Auton pitäisi olla ainakin helpompi jatkossa. En näe mitään syytä, miksi emme voisi olla kilpailukykyisiä loppukauden kisoissa, Lappi arvioi.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja