Jari-Matti Latvala löysi itsestään yhtymäkohtia Mörkö-Markoon – vierelläkin istuu Anttila Lempäälästä

Jari-Matti Latvala ja Ott Tänak
Jari-Matti Latvala (oik.) tunnetaan kovana kiekkomiehenä. Vierellä toinen Toyota-kuski Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kokenein kuljettaja Jari-Matti Latvala yrittää ammentaa voimaa Leijonien mestaruusjoukkueen kapteenista Marko Anttilasta.

Toyotan WRC-tiimissä kilpailevan Latvalan tulokset eivät ole olleet mairittelevia tällä kaudella. Vauhti on ollut parhaimmillaan aivan huippuluokkaa, mutta kunnon onnistumiset ovat jääneet uupumaan. MM-pisteissä Latvala majailee vasta yhdeksäntenä.

Latvala tunnetaan kovana kiekkomiehenä. Tuurilainen ei katsonut Leijonien ensimmäisiä otteluita, mutta kun tilille kertyi muutama voitto, rallitähti alkoi seurata Suomen joukkueen pelejä.

– Joukkue ei ollut nimekäs, enkä ajatellut, että he menevät noin pitkälle. Kun peli kehittyi, ottelutkin alkoivat kiinnostaa – rohkea pelitapa, motivoitunut joukkue ja jatkuva työnteko. Jos tuollaisella motivaatiolla ja työnteolla pystyy itsekin suorittamaan, voi voittaa kisoja, Latvala kertoi Rallit.fille ennen perjantaina käynnistyvää Portugalin MM-rallia.

Latvala löysi itsestään muutaman yhtymäkohdan Leijonien kippariin Marko Anttilaan, joka johdatti Suomen miehistön maailmanmestaruuteen.

– ”Mörkö” Anttila – ei Miikka Anttila (Latvalan kartturi), vaikka molemmat ovat Lempäälästä – on minun ikäinen, 34-vuotias. Hänellä on vaikea ura takana, eikä hän ole ollut mikään säväyttäjä, Latvala luetteli.

– Kun tuli tiukat paikat, hän pystyi venymään. Upeaa, että tuollainen kaveri, joka ei ole kaikista nuorin, tulee pikkaisen vanhempana ja paikkaa sen kokemuksella ja nousee kansan suosioon. Aina ei tarvitse olla se nuorin. Vaikka on ikää, voi nousta vielä aivan huipputasolle, Latvala lisäsi.

Latvala on rallin MM-sarjan historian kokenein kuljettaja, mutta häneltä puuttuu yhä maailmanmestaruus.

Katso alta ennakko Portugalin MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,265763″ ap mute ]

Tuotanto: AKK

Myös Citroenin väreissä kilpaileva Esapekka Lappi jännitti sunnuntaina pelattua kiekkofinaalia Kanadaa vastaan.

– Minun piti lähteä Helsinkiin yöksi, jotta saisin nukuttua hyvät unet ennen aamulentoa. Mutta katsoin kotona puolison kanssa ottelun loppuun asti. Lähdin puoli neljältä ajamaan Helsinkiin – kolmen tunnin unilla mentiin, pieksämäkeläinen Lappi naurahti.

– Tuuletin kotona hirmuisesti. Huusin, vaikka lapset nukkuivat. Puoliso sanoikin, että älä huuda, koska muuten lapset heräävät. Mutta ei voinut mitään.

Lue myös nämä