Esapekka Lappi itsekin hämillään WRC-tiiminsä reaktiosta – ”Yllättävän hyvin asiat ovat vielä”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin talliin vuodenvaihteessa siirtyneen Esapekka Lapin kausi rallin MM-sarjassa on ollut hankala. Ruotsin kisassa helmikuussa pieksämäkeläinen saavutti toisen sijan, mutta muut viisi rallia ovat menneet enemmän tai vähemmän pipariksi.

Hyundain tiimi on jo tällä kaudella osoittanut, että kuskit vaihtuvat, jos tuloksia ei tule. Viime sesongilla Lapin edustama Citroen puolestaan antoi potkut Kris Meekelle Portugalin osakilpailun jälkeen. MM-kausi jatkuu viikonloppuna nimenomaan Portugalissa.

Lappi tiedostaa, ettei hänen Citroen-uransa ole käynnistynyt odotusten mukaan. Lapin mukaan tallilta ei ole kuitenkaan tullut pahemmin noottia.

– Siltä se ainakin kuulostaa, että he luottavat ja ovat kärsivällisiä. Olen siitä jopa yllättänyt. Eivät he minua tänne palkanneet ajamaan vain jämäsijoista tai autoa paskaksi, mutta toki se voi sattua kenelle vain. Yllättävän hyvin asiat ovat vielä, Lappi sanoi Portugalin kisan aattona.

– Ei ole tullut oikein mitään negatiivista palautetta. Eivät he tietenkään ole tyytyväisiä, mutta silti he uskovat, että pystyn ajamaan autolla kovaa. He tietävät, että pystyn, jos vain saan tasaisuuden suoritukseen ja täyden luoton autoon. Sen kanssa on vielä hakemista. Kun auto tekee välillä ihmeasioita, itselläkään ei ole huippuluottoa.

Suomalaiskuski testasi heti edellisen Chilen rallin jälkeen Sardiniassa, jossa ajetaan MM-pisteistä parin viikon päästä. Lappi uskoo löytäneensä uusia jekkuja Citroenia piinanneeseen ongelmaan kääntyvyyden suhteen.

– Tehtiin aika raju muutos illan viimeisellä vedolla testeissä. Muutos ainakin tuntui hyvältä. Katsotaan shakedownissa torstaina, miten se toimii. Siinä ei ehtinyt kovin paljon ajaa niillä säädöillä, sillä aika oli jo muutenkin loppu, Lappi paljasti.

– Minua kiinnostaa aika paljon, toimiiko auto. Etulukkoa muutettiin tosi paljon. Aika hyvät vibat on siitä.

Katso alta ennakko Portugalin MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,265763″ ap mute ]

Tuotanto: AKK

C3 WRC:n kääntyvyydestä on valittanut myös Lapin tallikaveri Sebastien Ogier, joka tosin johtaa MM-sarjaa.

– Kun ajoimme ensimmäisissä testeissä, me molemmat sanoimme, että sitä pitää muuttaa. Siinä luotto valitettavasti kärsii. Jos useasti pätkän aikana tuntee, että ratti on tapissa, ei se ainakaan luottoa lisää, Lappi totesi.

– Jos pusken kovempaa, riski kasvaa siihen, että tulee niitä tilanteita. Seb ei ole tietty niitä mokia tehnyt, minähän siellä olen spinnaillut. Minun käsittääkseni meillä on jo jonkinlainen muutos, joka pystyttiin tähän kisaan tekemään ilman luokituksia. Pyörien pitäisi nyt kääntyä enemmän.

Lue myös nämä

  • Uusimmat