Jari-Matti Latvala lähtee mittaamaan vauhtiaan Toyota Celicalla

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tallin päällikkö Jari-Matti Latvala hyppää itse ralliauton rattiin ensi viikolla.

Latvala on ilmoittautunut mukaan Askolan Granit -ralliin, joka ajetaan Mäntsälän, Pornaisten, Askolan ja Porvoon seuduilla 28. elokuuta. Latvalan kilpurina on historic-luokan Toyota Celica, ja nuotteja hänelle lukee Juho Hänninen.

Latvala ja Toyotan WRC-tallin testikuljettajana toimiva Hänninen osallistuvat nyt kolmanteen ralliinsa tällä kaudella. He olivat talvella mukana Latvalan kotiseudulla Mesikämmen-rallissa ja kesäkuussa Korpilahden Kesärallissa. Mesikämmen-rallissa tuloksena oli yleiskilpailun voitto ja Korpilahdella kakkossija Skoda Fabia R5 -autolla kilpailleen Juuso Metsälän perässä.

Latvala ja Hänninen puolustavat Askolan Granit -rallin voittoa. Vuosi sitten he jättivät rallissa taakseen muun muassa R5-kalustolla ajaneet Kalle Markkasen, Arto Soinisen ja Jari Huuhkan.

Tänä vuonna Askolan Granit -ralli on osa rallin Suomen juniorimestaruussarjaa. Kilpailuun on ilmoittautunut kaikkiaan 139 autokuntaa.

Rallissa nähdään myös SM-sarjan SM1-luokasta tuttuja nimiä. Markkanen starttaa kisaan Skoda Fabialla ja Riku Tahko Hyundai i20 R5 -autolla.

Kilpailussa ajetaan kaikkiaan neljä erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 43 kilometriä.

Katso osallistujien lista täältä.

Lue myös nämä