Grönholm jahtaa voittoa Höljesin MM-klassikosta – ”Meiltä löytyy hyvä vauhti keliin kuin keliin”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX/Jan Kåre Rafoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Ruotsin Höljesissä. GRX-SET-tiimin Niclas Grönholm matkaa MM-pisteiden kahdeksannelta sijalta Ruotsiin. 

Grönholm lähtee rallicrossin kauden toiseen MM-osakilpailuun Ruotsiin luottavaisena. Kauden MM-avauksessa Barcelonassa Grönholm työnnettiin surutta päin betonimuuria ja kilpailu päättyi semifinaalissa keskeytykseen. Suomalaiskuljettajan Supercar-luokan Hyundai on rakennettu uudelleen iskukykyiseksi ja kaikki on valmista tulevaan.

– Barcelonan murheet ja pettymys ovat unohdettu, autoni on täydessä iskussa ja kaikki on fiksattu kuntoon. Innolla taas kisaamaan MM-osakilpailuvoitosta. Lähtökohdat Ruotsin Höljesin MM-osakilpailuun ovat paremmat kuin Barcelonaan, joka jostain syystä ei ole meille ollut koskaan suosiollinen. Jännä nähdä, mihin vauhtimme ensi viikonloppuna riittää.

Ruotsin Värmlandissa lähellä Norjan rajaa sijaitsevalta Höljesin maailmankuululta rallicrossradalta Grönholmilla on tuoreessa muistissa viime toukokuulta kaksi Pohjoismaiden mestaruusosakilpailuvoittoa.

– Toivotaan, että vauhtimme Höljesissä on viime toukokuusta edelleen parantunut. Vaikea sanoa, mihin silloinen voittovauhtimme nyt MM-tasolla riittää. Kaksi voittoa oli ihan jees, mutta katsotaan, miten viikonloppuna pärjätään. Luottavaisin fiiliksin Ruotsiin lähdetään. En näe mitään syytä, että miksi emme voisi Höljesissä pärjätä, Grönholm muistuttaa.

Höljesissä on totuttu ajamaan kaikenlaisessa säässä ja ajo-olosuhteissa. Viime toukokuussa toinen osakilpailuista ajettiin sateessa ja toinen auringon paisteessa.

– Molemmista olosuhteista on tuore kokemus olemassa. Poutasäässä automme pääsee enemmän oikeuksiin ja ajaminen on hauskempaa. Säällä ei ole muuta väliä kuin se, että se olisi kaikille koko päivän ajan sama. Se on Höljesissä nähty usein, että keli vaihtelee päivän aikana rankkasateesta auringon paisteeseen, ja siinä tapauksessa tarvitaan jo hieman tuuriakin, että omaa lähtöä ei lähetetä sateessa liikkeelle.

– Höljesin radalla ei ole sen enempää ohituspaikkoja kuin muuallakaan, mutta ei se ohittaminen mikään mahdottomuus ole. Yleisö pääsee myös paikalle ja tunnelma on varmasti katossa. Uskon, että meiltä löytyy hyvä vauhti keliin kuin keliin, Grönholm sanoo.

Höljesin MM-osakilpailun harjoitukset ja kaksi ensimmäistä alkuerää ajetaan lauantaina. Sunnuntaina ovat vuorossa kaksi viimeistä alkuerää, semifinaalit ja voiton ratkaiseva finaali.

Katso alapuolelta Barcelonan kauden avauskisan parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384479″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat