Ulosajo Ruotsin MM-rallissa ei jäänyt kummittelemaan Emil Lindholmia – ”En siitä hirveästi itseeni ottanut”

Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat Ruotsin MM-rallin päättäneellä Power Stage -pätkällä WRC2-luokkaan ylivoimaisen pohja-ajan.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin yleiskilpailussa suomalaiskuljettajan aika oli koko joukon yhdeksänneksi nopein. WRC2-luokan pohjista palkittiin kolmella MM-pisteellä.

– Kannatti viimeisellä EK:lla yrittää. Kysymyksessä oli EK, joka ehkä oli reitin kaikista erikoiskokeista eniten mieleeni. Tie ei ollut kovin urainen ja lumipöperöinen niin kuin rallin edelliset erikoiskokeet. Oli mukava ajaa ja päättää ralli pohja-aikaan ja kolmeen MM-pisteeseen, Lindholm hehkutti.

Kisa meni Lindholmin osalta pilalle kuitenkin jo perjantaiaamuna, kun Skodan takakulma osui lumipenkkaan ja auto päätyi lopulta lumivallin päälle kyljelleen. Lumitöissä meni yli tunti, joten kunnon tulos voitiin unohtaa.

Lindholm päätti kuitenkin ottaa Uumajan seudulla kiertäneestä uudesta rallireitistä kaiken tarvittavan kokemuksen mukaansa.

– Mielestäni perjantain virhe oli niin marginaalinen, että en siitä hirveästi itseeni ottanut. Vastaavia penkkakosketuksia tapahtui rallin aikana useita. Tässä oli mukana huonoa tuuria. Mutta toki tiedostin, että sen jälkeen ei enää kannattanut hirveästi revitellä. Yritimme vain ajaa fiksusti maaliin ja samalla etsiä sellaisen vauhdin, millä ralli tulee satavarmasti läpi, Lindholm summasi.

– Tallimme toive oli ajaa Power Stagelle ja ottaa sieltä sitten mahdollisimman paljon MM-pisteitä, ja sen me toteutimme. Nyt meni näin, Lindholm jatkoi.

Rallin MM-sarja jatkuu kahden kuukauden kuluttua 21.–24. huhtikuuta Kroatian asvalttiteillä. Lindholm kertoo, että näillä näkymin heidän seuraava MM-starttinsa on juuri Kroatiassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat