Jari-Matti Latvala jahtaa voittoa MM-rallissa – ”Tämä ei ole vielä ohi”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala ei pystynyt saavuttamaan Walesin MM-rallia johtavaa Sebastien Ogieria lauantain viimeisellä erikoiskokeella.

Latvala sammutti Toyotansa tiukassa mutkassa ja menetti muutaman sekunnin. Latvala lähtee sunnuntain erikoiskokeille toiselta sijalta 4,4 sekuntia Ogierille jääneenä.

– Aurinko paistoi pahasti silmiini, ja sammutin auton. Mutta tämä ei ole vielä ohi, vielä on yksi päivä jäljellä, Latvala sanoi WRC All Liven lähetyksessä.

Kilpailun voittokamppailussa on jopa neljä kuljettajaa ennen sunnuntain viittä erikoiskoetta. Toyotan Esapekka Lappi on kolmantena 11,8 sekunnin päässä Ogierista ja Citroenin Craig Breen on aivan Lapin kannassa (+13,5).

Lauantain yhdeksän erikoiskoetta sisältänyt etappi tarjosi rutkasti draamaa mestaruuskamppailun kannalta. MM-sarjan kärkikuljettaja Thierry Neuville menetti aamupäivällä aikaa vajaan minuutin ojassa, mutta hän pääsi jatkamaan matkaa katsojien avustuksella. Kolme edellistä rallia voittanut Ott Tänak puolestaan keskeytti iltapäivällä kärkipaikalta teknisen vian vuoksi.

MM-sarjassa kolmossijaa pitävä Ogier hyötyi kilpakumppaneidensa ongelmista ja nousi kisan kärkeen.

– Olen ajanut täysillä, mutta auto ei ole täysin sopinut näille pätkille. Olen antanut kaikkeni ja aion tehdä saman huomenna, Ogier totesi.

Kalle Rovanperä ajoi varmasti läpi lauantain erikoiskokeet. Vasta 18-vuotias puuppolalainen johtaa WRC2-luokkaa minuutin erolla Skoda-tallikaveriinsa Pontus Tidemandiin nähden.

Kilpailun päätöspäivänä sunnuntaina rallissa ajetaan viisi erikoiskoetta.

Walesin MM-rallin tilanne EK18/23 jälkeen:
 1. Sebastien Ogier  Ford  2.31.22,5
 2. Jari-Matti Latvala Toyota    +4,4
 3. Esapekka Lappi   Toyota   +11,8
 4. Craig Breen    Citroen   +13,5
 5. Mads Östberg    Citroen   +34,1
 6. Andreas Mikkelsen Hyundai   +36,5
 7. Hayden Paddon   Hyundai   +45,4
 8. Thierry Neuville  Hyundai   +55,5
 9. Kalle Rovanperä  Skoda   +7.30,8
10. Pontus Tidemand  Skoda   +8.33,9

Lue myös nämä