Tommi Mäkiseltä selvitys Ott Tänakin keskeytykselle: ”Se oli aika iso sokki”

Tommi Mäkinen ja Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Rallin MM-sarjan tämän kauden mestaruudesta taisteleva Ott Tänak koki valtavan pettymyksen lauantaina Walesin MM-rallissa.

Virolaiskuljettaja Tänak ajoi ylivoimaisessa johdossa, mutta 16. erikoiskokeella hän joutui pysäköimään Toyotansa erikoiskokeen varteen. Kolme edellistä rallia voittanut Tänak ei piilotellut pettymystään vaan meni pötkölleen nurmikolle ja jäi vetämään happea.

Tallipäällikkö Tommi Mäkisellä oli vahva aavistus siitä, miksi Tänak keskeytti päivän.

– Siellä oli terävä hyppy, josta hän tuli ilmeisesti liikaa nokalleen. Sen vuoksi etupanssari särkyi. Samalla meni myös jäähdytin, ja vedet tulivat ulos, Mäkinen totesi.

– Se oli aika iso sokki, mutta ei voi mitään. Ralli on rallia. Se oli iso kolaus, mutta onneksi ohjelmaa oli myös Thierry Neuvillella, joka putosi kauemmaksi tuloksissa, Mäkinen viittasi MM-sarjaa johtavaan belgialaiseen, joka menetti aamupäivällä vajaan minuutin ojassa.

Tänakin tallikaverit Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi ovat mukana kärkikamppailussa ennen sunnuntain erikoiskokeita. Latvala ajaa kisassa toisena vain 4,4 sekunnin päässä rallia johtavasta Sebastien Ogierista. Lappi pitää hallussa kolmossijaa (+11,8).

– Minä soisin Jari-Matille voiton. Siitä on aika pitkä aika, kun hän on viimeksi voittanut. Hän ajoi iltapäivällä todella hienosti, Mäkinen kertoi.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja