Latvala tykitti pohjat – nousi aivan Ogierin kantaan

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Jari-Matti Latvala ajoi kolmannen pohja-aikansa Walesin MM-rallissa 17. erikoiskokeella. Latvala on kisassa toisena vain 2,9 sekuntia rallia johtavan Sebastien Ogierin takana.

– Tilanne on nyt erilainen, kun Ott on ulkona. Nyt meillä on mahdollisuus taistella voitosta, mutta toki meidän pitää ajetalla myös valmistajien pisteitä. Jos voitan, niin se auttaa myös Ottia, Latvala sanoi.

Toyotan virolaiskuski Ott Tänak dominoi kilpailua, mutta joutui keskeyttämään 16. erikoiskokeella tekniseen vikaan. Mestaruustaiston kannalta keskeytys oli miehelle raju pettymys. Ogier puolestaan sai ison etulyöntiaseman, kun myös Hyundain Thierry Neuville töpeksi lauantaiaamuna.

– Iso taistelu tämä on ollut päivän alusta asti. Ottilla oli ongelmia ja se on iso sääli. Nyt tilanne on tämä. Hän oli tänä viikonloppuna ihan omaa luokkaansa. Joka tapauksessa nyt taistelu käydään voitosta eikä kakkostilasta, Ogie totesi pätkän maalissa WRC All Liven lähetyksessä.

Toyotan Esapekka Lappi on kisassa kolmantena 12,5 sekuntia Ogierin perässä. Pieksämäkeläisen perässä vain 3,9 sekunnin päässä vaanii Citroenin Craig Breen.

Lauantaina Walesissa ajetaan vielä yksi erikoiskoe.

Walesin MM-rallin tilanne EK17/23 jälkeen:
 1. Sebastien Ogier  Ford    2.24.33,7
 2. Jari-Matti Latvala Toyota   +2,9
 3. Esapekka Lappi   Toyota   +12,5
 4. Craig Breen    Citroen   +16,4
 5. Mads Östberg    Citroen   +33,7
 6. Andreas Mikkelsen Hyundai   +41,7
 7. Hayden Paddon   Hyundai   +44,9
 8. Thierry Neuville  Hyundai   +56,2
 9. Kalle Rovanperä  Skoda   +7.06,6
10. Pontus Tidemand  Skoda   +8.13,4

Lue myös nämä