WRC-tallin pomo yrittää valaa uskoa kehnon MM-rallin jälkeen – ”Vasta pitkän kauden ensimmäinen kisa”

M-Sport Fordin WRC-talli ei saanut toivomaansa aloitusta rallikaudelle 2023.
Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittitiimi laittoi täksi kaudeksi kaikki pelimerkit tiimiin siirtyneen Ott Tänakin taakse. Tämä tietää sitä, että Tänakin ja ranskalaisen Pierre-Louis Loubet’n lisäksi Puma Rally1 -autolla eivät muut kuskit täyttä kautta aja.

Monte Carlon MM-rallissa Tänak ajoi viidenneksi. Eroa kärkeen tuli muhkeat kaksi minuuttia ja 34 sekuntia, joten töitä on edessä rutkasti, mikäli Tänak ja M-Sport mielivät tällä kaudella juhlia osakilpailuvoittoja.

– Olisi tietenkin ollut kivaa saada viikonlopulta palkintosijoitus, mutta Ottin lauantain ongelmien myötä se ei ollut mahdollista, tallipomo Richard Millener kertoi.

Tänak kärsi lauantaina ohjaustehostinviasta. Samasta ongelmasta suuremmassa mittakaavassa kärsi myös Loubet perjantaina. Tänakin mestaruushaaveiden kannalta suurin epäilys kohdistuu juuri yksityistalli M-Sportin auton luotettavuuteen.

Tiimipäällikkö Millener löysi kuitenkin viikonlopulta myös positiivista. Tänak nappasi kisan päättäneeltä Power Stage -pätkältä toisen sijan taipuen Kalle Rovanperälle vain 0,6 sekunnilla.

– Voimme olla hyvin tyytyväisiä oppiin, jota olemme saaneet sekä suorituskykyymme, jonka Power Stage todisti. Mielestäni se näytti automme potentiaalin, Millener kertoi.

– Pitää kuitenkin muistaa, että tämä oli vasta pitkän kauden ensimmäinen kisa.

Loubet’ n kauden avaus oli synkkä. Perjantain ohjaustehostinvian lisäksi mies keskeytti lauantaiaamun avauspätkällä osuttuaan kaiteeseen. Kaiken kruunuksi ralli jäi vielä sunnuntainakin kesken autoon iskeneen teknisen vian vuoksi.

– Pierren viikonloppu oli todella vaikea. Oli sääli, ettei hän pystynyt ajamaan maaliin. Voimme olla kuitenkin tyytyväisiä hänen pätkäaikoihinsa silloin, kun hän pystyi ajamaan kisavauhtia, Millener summasi.

– Mielestäni vauhtimme oli koko kisan ajan vahvaa, myös sunnuntaiaamuna keskeytyksen jälkeen. Olemme todistaneet, että pystymme kisaamaan kärkimiehiä vastaan. Nyt ei pidä luovuttaa, vaan on säilytettävä tämä itseluottamuksen taso, Loubet puolestaan virkkoi.

Rallin MM-kausi jatkuu helmikuun 9.-12. päivä ajettavalla Ruotsin osakilpailulla. Kyseessä on kauden ainoa lumiralli.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat