Jari-Matti Latvalalta rehellistä puhetta – näin Ott Tänakin kohuratkaisu vaikuttaa Toyotaan

Rallin MM-sarjan kuljettajamarkkinoilla kuohui viime viikolla, kun Ott Tänak vahvisti paluunsa Hyundain leiriin.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikka siirtoa osattiin ounastella heikosti sujuneen kauden jälkeen M-Sport Fordilla, sekoitti virolaistähden loikka takaisin entisen työnantajan leipiin MM-sarjan voimasuhteita.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvalalla oli omat aavistuksensa asian suhteen.

– Siinä oli merkit ilmassa jo aiemmin, joten osasin aavistella, että näin tapahtuu. Tämä tarkoittaa nyt sitä, että Hyundain tiimi vahvistuu ensi kaudelle. He tulevat olemaan tosi vahvoja, Latvala myöntää Rallit.fille.

Tänakilla ratkaisulla on suorat vaikutukset myös Toyotaan.

– Heillä on näillä näkymin jopa neljä kuljettajaa siellä. Meille se lisää tietynlaista pientä painetta, joten meidän täytyy ensi kaudella pystyä hyviin suorituksiin, jos meinaamme mestaruuksia voittaa, Latvala jatkaa.

Toyotan osalta sopimusuutisia ei ole vielä kuultu. Latvala kuitenkin toivoo, että nykyiset kuljettajat jatkavat tallissa.

Kalle Rovanperä on kiinni Toyotalla jo toisessa perättäisessä MM-tittelissä, joten vaihdokselle ei isompaa tarvetta ole. Myös Elfyn Evans on viihtynyt japanilaisvalmistajan leivissä, kuten myös osa-aikaista kautta ajava Sebastien Ogier sekä japanilainen Takamoto Katsuta.

– Meidän osaltamme tilanne on se, mitä olen sanonut jo aiemminkin ääneen, että haluaisin jatkaa samojen kuljettajien kanssa. Tilanne näyttää hyvältä, vaikka mitään ei ole vielä allekirjoitettu. Isoimmat kysymysmerkit ovat Fordin suunnalla, että mitä siellä tapahtuu, Latvala tähdentää.

Tänakin lähdön jälkeen M-Sport Fordilla palataan todennäköisesti vanhaan eli tiimi käytännössä luottaa nuoriin ja maksukykyisiin kuljettajiin. Sen lisäksi autoa voivat vuokrata niin kutsutut herrasmieskuskit, jotka vain harrastelevat rallia.

Rallin MM-sarja jatkuu lokakuun lopussa uudella Keski-Euroopan rallilla.

Katso alapuolelta Chilen MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä