Toyota testannut uutta rallitykkiään Virossa – onko tämä kuljettaja saamassa uuden kilpurin alleen?

Toyota on ajanut tällä viikolla testejä Rally2-autollaan Virossa.
Erik Cais
Erik Cais. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota suoritti testejä Virossa ainakin keskiviikkona ja torstaina. Testejä on ajettu uudella Rally2-autolla. Kyseinen kilpuri tulee markkinoille ensi kaudella.

Uuden Toyota-kilpurin ratissa Virossa nähtiin tshekkikuljettaja Erik Cais, joka on paremmin tunnettu rallin EM-sarjan puolelta.

Tämä herättää kysymyksen siitä, olisiko Cais mahdollisesti saamassa ensi kaudeksi uuden Toyotan Rally2-auton käyttöönsä. Toyota ei kilpaile ensi kaudella WRC2-luokassa omana tiiminään, vaan se myy autot eteenpäin.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala on ehtinyt jo aiemmin toteamaan, että talli haluaisi luovuttaa Rally2-autot sellaisten kuljettajien käsiin, joilla olisi aito mahdollisuus menestyä. Tämä strategia on tietysti luonnollinen, sillä menestys olisi parasta mahdollista mainosta uudella autolle.

Cais, 24, on ajanut viime vuodet pääasiassa EM-sarjassa Rally2-autolla, mutta tällä kaudella hän on ajanut enemmän myös rallin MM-sarjan puolella. Tshekkikuski ajaa myös kuun lopulla järjestettävässä Keski-Euroopan rallissa Skoda Fabia Rally2 -autolla.

Viron tämän viikon testeissä oli yksi erikoinen piirre. Testejä suoritettiin asvaltilla, vaikka voisi olettaa Virossa ajettavan soralla. Esimerkiksi Viron MM-ralli on ajettu sorakilpailuna.

Toyotan Rally2-auto on yhdistetty aiemmin myös suomalaiseen Roope Korhoseen. Korhonen voitti tällä kaudella WRC3-luokan mestaruuden.

Rallin MM-sarjan edellinen osakilpailu ajettiin Chilessä. Voit katsoa kisan huippuhetket alta.

Lue myös nämä